Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kyllingetærte II

Kyllingetærte II, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Madtærte

Hovedingrediens : Kylling - Kyllinger - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Ulla

Indsendt :


Kyllingetærte II, billede 4 Kyllingetærte II, billede 1 Kyllingetærte II, billede 2 Kyllingetærte II, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Kyllingekød, kogt
200 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1.5 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
150 gram Skinkestrimler, kogt 1 pakke skinkestrimler indeholder gerne 150 gram.
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peberrod
1 tsk. Paprika, edelsuss
   
2 Butterdej, rulle 1 pakke med butterdejsruller vejer 450 gram og indeholder 2 ruller
   
  Pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.


Opskrift:

Skær kyllingekødet i terninger eller strimler. Rens champignonerne og del evt. de store.

Smelt smøret og lad champignonerne snurre heri nogle minutter. Rør melet i og spæd med hønsebouillon og piskefløde. Lad sovsen koge igennem. Tilsæt kyllingekødet, skinketern og peberfrugtstrimler og smag til med salt, peber og paprika.
Lad stuvningen blive kold.

Tø butterdejen ved stuetemperatur ca. 30 minutter. Rul den ene rulle lidt ud og beklæd en smurt tærteform ca. 27 cm. i diameter. Kom den kolde stuvning i og rul den sidste rulle af dejen ud og læg over som låg. Pensel med æg.

Lav blade af dejrester. Pensel tærten igen og skær et par ridser i låget bag den ca. 30 minutter ved 225 grader C alm. ovn.

Server den lun med en skål salat.

Tips:

Kyllingetærten kan gøres klar i god tid og opbevares i køleskabet, og blot stikkes i ovnen ½ times tid før serveringen.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (29 stemmer)

Opskriften er vist 178549 gange,
og udskrevet 3432 gange.


Energi:
KJ total 17254 (4108 kcal)
KJ pr. Pers. 4313 (1027 kcal)
Vægt ialt 1972 gram
Vægt pr. Pers. 493 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 874 KJ (208 kcal)
Protein 10.2 gram
Fedt 14.2 gram
Kulhydrat 10.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Lo  -  2018-03-09 18:03:04
Mums! Den er god! :-) jeg blandede minimælk og piskefløde + tilsatte en lille dåse konc. tomatpure - det kan anbefales.


Michael.  -  2017-04-12 01:08:28
jeg ville bruge rørt æg frem for fløde.


Nanna  -  2012-11-26 17:04:56
skal ovnen være kold eller forvarmet?? :) glæder mig til at prøve den..


Stine  -  2012-04-04 19:13:12
Det er da alt for meget med 225 grader, min tærte fik 30 - 40 min på 200 grader, det passer meget bedre. Jeg brugte madlavningsfløde istedetfor piskefløde. Jeg kom bacon, rød peberfrugt, og broccoli i sammen med kyllingestykker. Jeg har lavet den flere gange på denne måde, og den har kun fået ros.


Maria  -  2011-10-11 12:45:21
Kan man bruge mælk i stedet for fløde??


Karin  -  2011-04-20 08:07:50
Den er temmelig fed. Er man 4 personer om 1 tærte får man 1000 kalorier!


Birte  -  2009-09-29 08:31:19
Dette er en skøn tærte, smager rigtig godt, og er nem. Tager ikke lang tid.


sofie  -  2009-08-30 16:55:49
hvor lang tid tager den at lave?


ndj  -  2008-11-21 11:08:59
lyder spændende - kan den fryses ?


Lisbeth  -  0000-00-00 00:00:00
Den er rigtig dejlig, selv de kræsne børn kunne lide den