Persillesovs de luxe

Persillesovs de luxe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SaucerRet : Saucer - Diverse Varme Saucer / Sovser

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Orbit

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 løg
 bouillon helst flydende kalve eller okse svarende til 1.5 bouillonterning.
2.5 dl.madlavningsfløde
 mælk
 en smule blåskimmelost max 4 g.
 Herbes de Provence
 Muskatnød, friskrevet
1 stor håndfuld persille
1 gulerod
1 dl.hvedemel
50 g.smør
5 dl.vand
 salt
 peber
 evt.lidt stegesky fra flæsk sild hornfisk eller hvad man nu vil have til.
 
Opskrift:
Lav en simpel font med 1/2l. vand, løget, bouillonen, guleroden (bare snittet i halve på langs)og herbes de Provence (1 tsk.). Lad det simre 1 time.

Lav en hvid grundsovs med melet og smørret tilsat fonden og fløden. (husk at si fonden for løg og andet så det er en klar suppe). Der skal være mindst 3 dl fond, har den kogt for meget ind, tilsæt vand.

Så skal blåskimmelosten i, ikke mere end 4 g. Riv muskatnødden på den fine rille, kun lidt, 6-8 strøg, ned i sovsen og tilsæt den hakkede persille. Hvis man har stegt flæsk eller fisk. Brug en smule af stegeskyen Efter opkoget skal sovsen hvile i 10 min.

Det vil ikke se ud som en gammeldags persillesovs, mere brunlig. Husk salt og peber.





karakterer:
Opskriften er vist 27465 gange,
og udskrevet 330 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Vær forsigtig med muskatnødden, hellere for lidt end for meget..

  -   2005-01-01 01:01:01
Man skal naturligvis tilsætte mælk til sovsen har den ønskede konsistens.. Husk den bliver tykkere efter at ha' hvilet lidt ..