Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Verdens bedste og nemmeste boller

Verdens bedste og nemmeste boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 24 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Anette Svarre Lund

Indsendt :


Verdens bedste og nemmeste boller, billede 4 Verdens bedste og nemmeste boller, billede 1 Verdens bedste og nemmeste boller, billede 2 Verdens bedste og nemmeste boller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
75 gram Gær
75 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
6 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
1.5 dl. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1000 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Opløs gæren i sukkeret og saltet i en skål. Varm mælken og olien, så det er "lillefinger" varmt og hæld det i skålen. Tilsæt derefter melet lidt efter lidt og gem lidt til æltning(brug ikke nødvendigvis alt melet).

Form bollerne og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dæk dem med et viskestykke og lad dem have en ca. en time.

Derefter bages de i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn til de er lysebrune på toppen, ca. 12 minutter.

Tips:

Ingen, der har smagt disse boller, når min lillesøster Henriette på 13 år laver dem, har nogensinde smagt nogle boller, der smager bedre!


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (1072 stemmer)

Opskriften er vist 1503920 gange,
og udskrevet 14258 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 22943 (5462 kcal)
KJ pr. stk. 955 (227 kcal)
Vægt ialt 1889 gram
Vægt pr. stk. 78 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1214 KJ (289 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 9.2 gram
Kulhydrat 46.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Hej   -  2020-08-16 22:28:33
Hva pensler du dem med? 😊

Anja V  -  2020-08-16 13:42:08
Det er sku de mest smagsløse boller jeg nogensinde har smagt 😫

Mai  -  2020-08-14 10:10:33
Virkelig gode men alt for søde. Kan sagtens nøjes med e1/3 af sukkeret.

William  -  2020-08-11 20:43:52
Hvor lang tid skal bollerne hæve

Pernille Gaasedal  -  2020-07-11 10:10:09
I havde engang en anden opskrift på Verdens bedste boller. Den var altså bedre end den her. Den var med smør kan jeg huske.

Henriette  -  2020-07-05 02:03:12
Det er virkelig de bedste boller jeg nogensinde har smagt! Wauw!! Også er de så nemme at lave.. Jeg er fan 😃😃

Dolly Stræde  -  2020-05-05 18:13:10
Kan man bruge tørgær i stedet

Gitte  -  2020-02-15 12:08:41
Jeg elsker de boller. Jeg har også prøvet at putte grov rugmel i, det bliver de nu ikke ringere af 😋

Kirsa   -  2020-02-03 23:07:46
Uanset hvad du vælger... 5 kæmpe stjerner herfra ***"*

Kirsa   -  2020-02-03 23:06:11
Alle elsker de her boller! Selv min datter som er bager. Hun fortalte mig forresten at man aldrig skal pensle bollerne, men stille et fad med vand i.. Og helst uden at bruge varmluft. En lille note dog... Lad dejen hæve... Grunden til at den skal æltes og derefter hæve igen når bollerne er formet er for at slippe af med den co2 der dannes. Gode råd... Og bollerne bliver lige så gode... Tager bare en halv time længere

Kimi Lauridsen  -  2020-02-02 19:37:53
Kan dejen stå til næste dag

jette olsen  -  2019-10-31 09:36:05
Der er ret meget gær i, det mener jeg man helst skal spare på.

Mai-Britt   -  2019-10-27 15:11:35
Meget nemme at bage og resultatet er store flotte og velsmagende boller👍🏻Jeg fyldte rosiner i den ene halvdel og chokolade i den anden halvdel og penslede med æg.

Simone  -  2019-10-25 18:42:02
Hvilken slags olie er bedst at bruge?

Nadja   -  2019-08-17 13:13:48
Det er den endte dej der bare spiller, hver gang! Alle vil have opskriften:-) Jeg tilsætter en halv pose 5-kors blanding.

Kirsa   -  2019-08-06 20:27:12
De er fantastiske, selv når man kun bruger 50 g. gær!

Pilu  -  2019-03-09 19:10:01
Skal man ikke pensel med æg?

Asser  -  2019-02-12 09:47:40
Jeg har bagt disse boller til en husholdnings forening.. Alle var enige om at det var de bedste boller de havde smagt. Det var nok en fejl fra min sige da jeg skal bage til dem hver gang de skal holde møder og den slags.

  -  2018-11-25 12:20:57
Har lige bagt dem og fulgt opskriften. Mine smager ikke af en skid og er blevet så grimme og blege

  -  2018-10-07 14:49:50
Så lækkre

Maria  -  2018-08-25 18:45:17
Har bagt disse i dag og der blev 30 stk som både var store og mega luftige og hævede rigtig meget.. Jeg brugte 50 g. Gær og tilsatte 3 spk. Creme fraise samt lidt ekstra mel. Forlængede hævetiden både før og efter jeg formede bollerne. Dog synes jeg de både lugter og smager en del af gær og ikke smager af meget så næste gang vil jeg bruge 40 g. Gær og lidt mere sukker. Men super luftige og lækre boller.

Lise   -  2018-07-25 21:44:43
Det er de bedste, de blødeste og de lækreste boller jeg nogensinde har bagt.. de er virkelig gode!!!

Gitte  -  2018-07-06 12:17:49
De hæver fint og smager ok, en rigtig børnebolle

Laila 😊  -  2018-07-01 01:38:44
Det er 2.gang jeg bager disse boller .. De smager super skønne Kan varmt anbefales😘

  -  2018-06-29 17:55:37
bedste opskrift.

Spisekage  -  2018-05-21 15:14:52
Jeg vil ikke prøve der er for meget gær

Børge  -  2018-05-12 08:18:41
Hvilken slags hvedemel ? I min lokale købmand kan man købe 17 forskellige slags hvedemel.

Pernille Roager Andersen  -  2018-03-26 09:33:45
Det er simplthen den bedst opskrift på boller jeg nogensinde har lavet. Prøvet at lave dem i lørdags til min søns fødselsdag, alle elskede dem. De blev så store flotte og luftige. Virkelig lækre.

Jane  -  2018-03-17 14:03:22
Jeg har lavet bollerne lige som der er skrevet i opskriften og de smager hvirkelig dejlig. Dog har jeg penslet med lidt kold kaffe. De er lige så store som på billedet og lige så brune. Verdens bedste passer meget godt.

lailabritt  -  2018-03-04 09:50:15
Den bedste opskrift før blev mine boller små og hårde nu bliver de luftige og pæne i str hver gang der er fødselsdag i familien så skal jeg bage bollerne og i dag bliver der bagt 2 portioner da vi skal holde mit barnebarns 2 års fødselsdag

Maria  -  2018-02-25 11:29:28
Jeg bager disse boller ofte og der er SÅ gode og nemme. Bruger 50 g gær.

Bettina Kronborg   -  2018-02-23 20:24:27
Har lige bagt bollerne , de er fantastiske store og flotte . Brugte kun 50 gr gær , men det gjordedes ikke ringere .

Nadja Storm   -  2018-02-11 14:28:58
Helt vildt god opskrift! Jeg tilsætter en pose femkornsblanding og jeg bager altid de boller! Jeg får enormt meget ros for dem hver eneste gang, så dem bliver jeg ved med at lave:-) De både hæver og skinner:-)

Agnes  -  2018-02-10 21:16:41
De er nemme og lave. De hæver meget. Jeg tagere mel i til jeg synes det var fint

Pernille   -  2018-02-04 14:44:26
Jeg bruger tørgær istedet for alm gær og blandet det med melet. Det er en Super nem opskrift. Bollerne hæver op og bliver rigtige luftige og bevarer luftigheden flere dage efter. Bedste boller jeg har haft længe. Prøvet opskriften op til flere gange og de bliver lige gode hver gang.

  -  2018-02-03 08:33:54
De er nemme og gode - bruger dog kun 50 gr.gær og kun et par spsk.sukker - blander havregryn og andre slags mel i efter humør - eller revne gulerødder - vejer ikke melet - tilsætter efter behov. Lader dejen hæve en time og former herefter bollerne 30-40 stk) og lader dem efterhæve på pladen i en halv time.

  -  2018-01-31 10:42:02
Husk, hvis i vil have skinnende boller, som på billedet, så pensel dem med æg👍

Jens  -  2018-01-20 19:41:07
Alt.. Alt for meget gær per kg mel. Jeg forstår ikke hvordan i kan give dem 5. 25gr gær per 1kg mel er hvad en professional bager bruger. Selv dette kan skæres ned til 12,5gr pr 1kg mel med dobbelt hævetid af 25gr gær. Ligeledes: 50gr gær skal for- og efterhæve i 1 time. 25gr gær skal for- og efterhæve sammenlagt 2 timer. 12,5gr gær skal for- og efterhæve i sammenlagt 4 timer. Det er tydeligt folk ikke har gidet sætte sig ind i hvordan gær hæver. 1. Sukker, vand, olie og gær samt andre våde vare skal blandes sammen. 2. Væsken du blander gæret i må ikke overstige 35gr, for brød og lign skal det helst være under 30gr og højere end 25gr. 3. Hvis gæren du bruger er tør er det en god idé at bruge surdej i stedet da dette genopliver tør gær (ikke produktet tørgær). 4. Jo mere korrekt temperatur væsken havde da du blandede den med gæren jo hurtigere går gær processen i gang. 5. Jo længere du lader gæren virke jo størrere bliver dit brød. Husk at brød falder sammen hvis det ikke er i en form. Det handler om fysisk. 6. Giv dit brød fugt mens det hæver (forstøver, pensel eller lign). Hvis det ubagte brød tørrere stopper gær processen. 7. Brug evt. lidt varme fra en ovn sat til 50grader eller mindre til at give et boost til hævningsprocessen - maks 3-4min af gangen (HUSK AT TAGE PLADEN UD - BRØDDET KAN IKKE STÅ I EN OVN SAT TIL 50GRADER DU SLÅR GÆREN IHJEL)

Ditte Laursen   -  2018-01-19 18:17:50
Har prøvet i 3 omgange nu, og ALLE gange har bollerne ikke hævet. Mælken har haft en temperatur på præcis 37,5 hver gang, saltet dræber altså gæren, det siger videnskaben også. Hvis i er lykkedes med det, så tillykke, men det er bare et rent tilfælde.

Anonym  -  2018-01-10 14:26:24
Mine boller blev ikke skinnende som dem på billedet...

Mutti  -  2018-01-05 16:45:28
De bedste boller ever, jeg bruger 100 gr. 00 mel, og tilsvarende mindre hvedemel. 5 stjener

Maria  -  2017-12-23 07:32:57
Det ER de bedste og nemmeste boller EVER! Dog kun 50g gær. I dag vil jeg prøve at udskifte olie med smør og se hvordan det bliver.

Silje kofoed  -  2017-12-16 15:44:32
De var super gode............ps hvis man putter cokolade i smager det også godt

Susie  -  2017-12-06 10:49:11
Forstår overhovedet ikke hvorfor det går galt for nogle. Det er verdens nemmeste opskrift. Jeg halverer den dog og vejer ikke mel op, men tilsætter efter efter behov. Ps: sikke noget vrøvl at der SKAL æg i bolledej

Lene Nytoft  -  2017-12-05 09:36:52
Uha Ja, de ser lækre ud og nemme. Måske det er en skrøne, men jeg har altid lært at man endelig IKKE må putte salt direkte ned til gæren da gær cellerne vil blive ødelagt men altid først opløse gæren i den lune væske og tilsætte de andre ting, hvori melet jo indgår og melet blander man så med saltet og sukkeret. Men ser nu tit opskrifter med at man lytter saltet og sukker ned i gæren inden de øvrige ting, så det er nok bare en gammel skrøne. Det er bare svært at lære en gammel hund nye kunster😀😀😀

Ib  -  2017-11-25 12:31:29
Ikke noget at falde i svime over.Det er en almindelig franskbrødsdej.Der skal æg i boller !!!!

Helle  -  2017-11-05 13:20:11
super nem opskrift og de hæver meget rigtig meget :-) smager godt Tak for opskriften

  -  2017-11-02 12:19:04
Det er super gode boller. Smager lige som de skal

Silje kofoed  -  2017-10-02 19:44:17
De var super gode............ps hvis man putter cokolade i smager det også godt

Michelle  -  2017-08-13 14:13:31
Min boller ville slet ikke hæve. Gik efter opskriften, men kan se i kommentarerne man ikke må opløse gær i salt. Så går udfra det var min fejl. Og det burde laves om i opskriften.

Thomas  -  2017-07-30 10:55:49
Sukker fremmer hævningen, salt mindsker hævningen, når det blandes i med gæren. Jeg tænker at man kan nøjes med 35-40g gær ved at komme salten i melet i stedet. Så spørger i sikkert hvorfor det, når nu det andet virker. Svaret her er: For at undgå smagen af gær. Endnu bedre er alt glemme alt om hævetider og kigge på dejens størrelse i stedet. Prøv med 25g gær og vent til dejen er hævet til dobbelt størrelse i stedet.

Der er mere end 50 kommentarer til denne opskrift
Se alle kommentare her