Verdens bedste og nemmeste boller

Verdens bedste og nemmeste boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 24 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Anette Svarre Lund

Indsendt :      Red:

Verdens bedste og nemmeste boller, billede 4 Verdens bedste og nemmeste boller, billede 1 Verdens bedste og nemmeste boller, billede 2 Verdens bedste og nemmeste boller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
75 gram Gær, frisk
75 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
6 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
1.5 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1000 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Opløs gæren i sukkeret og saltet i en skål. Varm mælken og olien, så det er lillefinger men max 37 grader C. varmt og hæld det i skålen. Tilsæt derefter melet lidt efter lidt og gem lidt til æltning (brug ikke nødvendigvis alt melet).

Form bollerne og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dæk dem med et viskestykke og lad dem have en ca. en time.

Derefter bages de i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn til de er lysebrune på toppen, ca. 12 minutter.

Tips:

Ingen, der har smagt disse boller, når min lillesøster Henriette på 13 år laver dem, har nogensinde smagt nogle boller, der smager bedre!


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på boller

karakterer:
Opskriften er vist 1751758 gange,
og udskrevet 16054 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (1238 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 22943 (5462 kcal)
KJ pr. stk. 955 (227 kcal)
Vægt ialt 1889 gram
Vægt pr. stk. 78 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1214 KJ (289 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 9.2 gram
Kulhydrat 46.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Karen  -  2021-10-18 10:17:58
Fulgte opskriften med 75 gram gær og lavede dobbelt portion (150 gram).. Bollerne bliver store men flade. Hvad gør jeg galt?

  -  2021-05-13 10:26:19
Super nemme og gode boller

  -  2021-04-24 23:55:40
Hvilken mælk?? Sødmælk??

  -  2021-04-23 11:58:45
Super lækre. Tak for den gode opskrift

Tina Petersen  -  2021-04-22 20:38:52
Skal bollerne ikke pensles med æg eller andet inden bagning ?

siri  -  2021-04-12 11:24:00
kan man godt bruge tør gær stedet for friskt gær

  -  2021-04-09 23:54:31
Jørgen, man siger da ellers, at gær og salt ikke må komme i sammen....... jeg kan huske, at jeg også gjorde det. Jeg opløste endda gæren i saltet tilbage i 1980. Det virkede alligevel.......

Jørgen  -  2021-03-24 10:51:00
Et fif lad gær sukker og salt stå sammen i en skål i 45 minutter, inden det blandes sammen med den lunkne mælk og de øvrige ingredienser.

Ditte   -  2021-03-05 13:44:21
Dette er mine to go to boller 😁 indimellem skifter jeg halvdelen af melet ud med en grahamsmel og dette fungerer stadig fantastisk 👍 Idag afprøver jeg dem med chokolade stykker i, så nu glæder jeg mig til forhåbentligt lækre chokoladeboller 😍 Tak for en skøn opskrift, der altid giver ros 😁

Heidi  -  2021-02-20 10:54:23
Virkelig de bedste boller ever. Jeg bliver altid spurgt om, om jeg vil bage boller når venner osv. Skal holde fødselsdag og detber fordi de elsker de her boller. 5 stjerner fra mig

Henriette  -  2021-02-16 04:48:25
Det ér simpelthen verdens bedste og nemmeste boller! 😋 Hele familien herhjemme ELSKER dem ❤️ TAK 🙏🏼

Tony  -  2021-02-14 17:12:24
Kan man bruge olivenolie?

Nia  -  2021-02-05 15:53:40
Det er blevet den her opskrift vi altid går med, når der bages boller! De er super nemme og dejlig luftig. Vi bruger dog altid mere mel end angivet, men bollerne er stadig lækre 😛

Martin  -  2021-02-03 09:47:48
Super gode boller - tak for at du delte opskriften! Simpel som den er , blev jeg mest overrasket over at jeg ikke har lavet nogle lignende boller tidligere. Når de er så markant bedre.

Hanna  -  2021-01-23 14:40:34
Mega dejlige😊lette og luftige

Sarah  -  2021-01-18 15:29:07
Det er nogle rigtig gode boller. Og nemme at lave.

Sara  -  2021-01-12 17:26:53
MMh. jeg har fulgt opskriften og bageanvisningen til punkt og prikke, og jeg ved virkelig ik hvad der er gået galt, nu i alle skriver at de er blevet så gode. For vores boller har slet ikke hævet og de 12 minutter i ovnen er langt fra nok, og de nogle kompakte klumper så slet ikke er luftige eller lækre. Øv.

Birgit   -  2020-12-30 07:11:36
Har bagt disse boller mange gange og altid med held. Bruger opskriften til både boller og burgerboller. En virkelig god bolle siger alle :-)

Lis  -  2020-12-17 14:48:47
Supergode boller, som mange både ung og gammel sætter pris på.

Lasse   -  2020-11-21 13:33:07
En sikker vinder med ungerne Kom en spise ske kardemomme i og en halve theske ekstra salt i så smager de perfekte i min verden

Lone  -  2020-09-08 18:53:34
Så gode boller . Tak

Hej   -  2020-08-16 22:28:33
Hva pensler du dem med? 😊

Anja V  -  2020-08-16 13:42:08
Det er sku de mest smagsløse boller jeg nogensinde har smagt 😫

Mai  -  2020-08-14 10:10:33
Virkelig gode men alt for søde. Kan sagtens nøjes med e1/3 af sukkeret.

William  -  2020-08-11 20:43:52
Hvor lang tid skal bollerne hæve

Pernille Gaasedal  -  2020-07-11 10:10:09
I havde engang en anden opskrift på Verdens bedste boller. Den var altså bedre end den her. Den var med smør kan jeg huske.

Henriette  -  2020-07-05 02:03:12
Det er virkelig de bedste boller jeg nogensinde har smagt! Wauw!! Også er de så nemme at lave.. Jeg er fan 😃😃

Dolly Stræde  -  2020-05-05 18:13:10
Kan man bruge tørgær i stedet

Gitte  -  2020-02-15 12:08:41
Jeg elsker de boller. Jeg har også prøvet at putte grov rugmel i, det bliver de nu ikke ringere af 😋

Kirsa   -  2020-02-03 23:07:46
Uanset hvad du vælger... 5 kæmpe stjerner herfra ***"*

Kirsa   -  2020-02-03 23:06:11
Alle elsker de her boller! Selv min datter som er bager. Hun fortalte mig forresten at man aldrig skal pensle bollerne, men stille et fad med vand i.. Og helst uden at bruge varmluft. En lille note dog... Lad dejen hæve... Grunden til at den skal æltes og derefter hæve igen når bollerne er formet er for at slippe af med den co2 der dannes. Gode råd... Og bollerne bliver lige så gode... Tager bare en halv time længere

Kimi Lauridsen  -  2020-02-02 19:37:53
Kan dejen stå til næste dag

jette olsen  -  2019-10-31 09:36:05
Der er ret meget gær i, det mener jeg man helst skal spare på.

Mai-Britt   -  2019-10-27 15:11:35
Meget nemme at bage og resultatet er store flotte og velsmagende boller👍🏻Jeg fyldte rosiner i den ene halvdel og chokolade i den anden halvdel og penslede med æg.

Simone  -  2019-10-25 18:42:02
Hvilken slags olie er bedst at bruge?

Nadja   -  2019-08-17 13:13:48
Det er den endte dej der bare spiller, hver gang! Alle vil have opskriften:-) Jeg tilsætter en halv pose 5-kors blanding.

Kirsa   -  2019-08-06 20:27:12
De er fantastiske, selv når man kun bruger 50 g. gær!

Pilu  -  2019-03-09 19:10:01
Skal man ikke pensel med æg?

Asser  -  2019-02-12 09:47:40
Jeg har bagt disse boller til en husholdnings forening.. Alle var enige om at det var de bedste boller de havde smagt. Det var nok en fejl fra min sige da jeg skal bage til dem hver gang de skal holde møder og den slags.

  -  2018-11-25 12:20:57
Har lige bagt dem og fulgt opskriften. Mine smager ikke af en skid og er blevet så grimme og blege

  -  2018-10-07 14:49:50
Så lækkre

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her