Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Påskedessertkage

Påskedessertkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Varm DessertRet : Varm Dessert - Dessertkager

Hovedingrediens : Diverse produkter - Marcipan

HøjtidPåske

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Påskedessertkage, billede 4 Påskedessertkage, billede 1 Påskedessertkage, billede 2 Påskedessertkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Sirup, mørk 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
240 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
40 gram Pomeransskal
50 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
1 dl. Appelsinsaft, friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
2 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 dl. Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
250 gram Ren rå marcipan
1 ds. Abrikos. konserves. let sukkerlage 1 dåse henkogte abrikoser på dåse indeholder ca. 240 gram drænet vægt.
1 klase Vindruer. blå
1 dl. Abrikossyltetøj 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Rør fedtstof og sukker godt sammen og rør sirup i. Rør æggene i.

Vend hakket pomeransskal, rosiner og halve mandler i melet og tilsæt bagepulver. Rør det i dejen. Kom dejen i en velsmurt springform ca 24 cm i diameter. Bag kagen ved 160 grader C alm. ovn midt i ovnen i 40-50 min.

Prik kagen tæt med en strikkepind. Hæld appelsinsaft på. Lad kagen svale inden den tages ud af formen og deles i to bunde.

Fyld:
Rør blødt smør sammen med flormelis og rør vanillesukker i. Rør creme fraiche i. Fordel det meste af fyldet mellem de to bunde. Kom lidt oven på.

Pynt:
Rul marcipanen tyndt ud mellem to stykker folie. Skær den til og læg en marcipanbræmme kanten rundt. Pynt med marcipanblade. Læg frugten i et pænt mønster på kagen.

Smelt abrikossyltetøjet ved svag varme. Purer det herefter gennem en sigte og pensl kagen hermed

Tips:

Kagen kan sagtens bages og lægges sammen en eller to dage før serveringen.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (29 stemmer)

Opskriften er vist 99926 gange,
og udskrevet 1938 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 27995 (6665 kcal)
KJ pr. Pers. 2332 (555 kcal)
Vægt ialt 1983 gram
Vægt pr. Pers. 165 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1411 KJ (336 kcal)
Protein 4.8 gram
Fedt 20.7 gram
Kulhydrat 33.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

fam Kristensen  -  2013-03-29 14:35:43
Hvor kommer rosinerne ind i billedet?

Camilla,Louise, Caroline,Lærke og Chrisffer   -  2010-04-02 20:33:10
Den er total flot, den ser lækker ud.

Per  -  2009-02-28 16:36:28
Det er altså ikke så smart med halve mandler i dejen når den skal skæres over, så næste gang bliver de hakket.