Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Påskedessertkage

Påskedessertkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Varm DessertRet : Varm Dessert - Dessertkager

Hovedingrediens : Diverse produkter - Marcipan

HøjtidPåske

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Påskedessertkage, billede 4 Påskedessertkage, billede 1 Påskedessertkage, billede 2 Påskedessertkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Sirup, mørk 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
240 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
40 gram Pomeransskal
50 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
1 dl Appelsinsaft, friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
2 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 dl. Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
250 gram Ren rå marcipan
1 ds. Abrikos. konserves. let sukkerlage 1 dåse henkogte abrikoser på dåse indeholder ca. 240 gram drænet vægt.
1 klase Vindruer. blå
1 dl. Abrikossyltetøj 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Rør fedtstof og sukker godt sammen og rør sirup i. Rør æggene i.

Vend hakket pomeransskal, rosiner og halve mandler i melet og tilsæt bagepulver. Rør det i dejen. Kom dejen i en velsmurt springform ca 24 cm i diameter. Bag kagen ved 160 grader C alm. ovn midt i ovnen i 40-50 min.

Prik kagen tæt med en strikkepind. Hæld appelsinsaft på. Lad kagen svale inden den tages ud af formen og deles i to bunde.

Fyld:
Rør blødt smør sammen med flormelis og rør vanillesukker i. Rør creme fraiche i. Fordel det meste af fyldet mellem de to bunde. Kom lidt oven på.

Pynt:
Rul marcipanen tyndt ud mellem to stykker folie. Skær den til og læg en marcipanbræmme kanten rundt. Pynt med marcipanblade. Læg frugten i et pænt mønster på kagen.

Smelt abrikossyltetøjet ved svag varme. Purer det herefter gennem en sigte og pensl kagen hermed

Tips:

Kagen kan sagtens bages og lægges sammen en eller to dage før serveringen.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (29 stemmer)

Opskriften er vist 99518 gange,
og udskrevet 1935 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

fam Kristensen  -  2013-03-29 14:35:43
Hvor kommer rosinerne ind i billedet?


Camilla,Louise, Caroline,Lærke og Chrisffer   -  2010-04-02 20:33:10
Den er total flot, den ser lækker ud.


Per  -  2009-02-28 16:36:28
Det er altså ikke så smart med halve mandler i dejen når den skal skæres over, så næste gang bliver de hakket.