Rør fedtstof og sukker godt sammen og rør sirup i.
Rør æggene i.
Vend hakket pomeransskal, rosiner og halve mandler i melet og tilsæt bagepulver.
Rør det i dejen.
Kom dejen i en velsmurt springform ca 24 cm i diameter.
Bag kagen ved 160 grader C alm. ovn midt i ovnen i 40-50 min.
Prik kagen tæt med en strikkepind.
Hæld appelsinsaft på.
Lad kagen svale inden den tages ud af formen og deles i to bunde.
Fyld:
Rør blødt smør sammen med flormelis og rør vanillesukker i.
Rør creme fraiche i.
Fordel det meste af fyldet mellem de to bunde.
Kom lidt oven på.
Pynt:
Rul marcipanen tyndt ud mellem to stykker folie.
Skær den til og læg en marcipanbræmme kanten rundt.
Pynt med marcipanblade.
Læg frugten i et pænt mønster på kagen.
Smelt abrikossyltetøjet ved svag varme.
Purer det herefter gennem en sigte og pensl kagen hermed
Tips:
Kagen kan sagtens bages og lægges sammen en eller to dage før serveringen.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.5
(29 stemmer)
Opskriften er vist 100934 gange, og udskrevet 1947 gange.
Energi:
KJ total 27995 (6665 kcal)
KJ pr. Pers. 2332 (555 kcal)
Vægt ialt 1983 gram
Vægt pr. Pers. 165 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1411 KJ (336 kcal) Protein 4.8 gram Fedt 20.7 gram Kulhydrat 33.9 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
fam Kristensen - 2013-03-29 14:35:43 Hvor kommer rosinerne ind i billedet?
Camilla,Louise, Caroline,Lærke og Chrisffer - 2010-04-02 20:33:10 Den er total flot, den ser lækker ud.
Per - 2009-02-28 16:36:28 Det er altså ikke så smart med halve mandler i dejen når den skal skæres over, så næste gang bliver de hakket.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider