Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Indisk lammegryde med abrikosris

Indisk lammegryde med abrikosris, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt :



Ingredienser:
800 g.lammekød fra bov eller kølle
4 dl.kokosmælk (2 dl kokosmel og 1/2 L kogende vand)
2 storeløg
1-2 tbolie
4 fedfint hakket hvidløg
1 stk.fint hakket ingefær (4cm)
1 tsk.salt
 peber
2 dl.lammebouillon
2 tsk.masala
2-3 tsk.majsstivelse
 
 Abrikosris:
1 stortløg
1 spsk.olie
240 g.bsamati -el. parboiled ris
5 dl.grønsagsbouillon
1-2 tsk.masala
100 g.usvovlede,halverede abrikoser
 
 Tilbehør:
 godt hvedebrød
 ristede mandelflager til pynt
 
 
Opskrift:
Lammekødet skæres i terninger (3x3 cm).

Kokosmelet overhældes med kogende vand. Når blandingen er kold vrides kokosmælken ud gennem et klæde.

Løgene skæres i skiver. Svitses i olien med hvidløg og ingefær i 1-2 min. Kødet tilsættes og brunes under omrøring. Krydderes med salt og peber. Kokosmælk og bouillon hældes ved. simrer under låg, til kødet er mørt, ca. 45-50 min.

Retten smages til med masala. Majsstivelsen udrøres i lidt vand og røres i. Koges kort igennem.

Abrikosris:
Løget hakkes fint. Svitses i olien uden at tage farve. Risene svitses med et øjeblik. Bouillon, masala og abrikoser røres i. Simrer under løg i 12 min. Trækker i ca. 12 min.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 15514 gange,
og udskrevet 400 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

LL  -  2007-02-09 23:28:01
Super ret - mine gæster var vilde med den