Poacha med lam og kartofler

Poacha med lam og kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
40 g.gær
0.5 dl.lunkent vand
1.25 dl.olie
1.25 dl.yoghurt naturel
1 tsk.sukker
1 tsk.salt
3 æg
1 tsk.bagepulver
550 g.hvedemel
 
 Fyld:
2 spsk.olie
2 løg, finthakkede
400 g.hakket lammekød
2 skrællede kartofler i tern
1 chili, finthakket
2 fedhvidløg, presset
1 tsk.spidskommen
1 bdt.koriander, hakket
 salt
 friskkværnet peber
 
 Pensling:
1 æg
 
 Pynt:
 Nigellafrø (jomfru i det grønne)
 
Opskrift:
Smuldr og opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen, til den er smidig - den må godt være lidt klæg. Pensl en skål med lidt olie. Læg dejen heri, dæk den til og lad den hæve i ca. 20 min.

Svits løgene i olie i en gryde. Tilsæt kødet og lad det brune let, inden du tilsætter resten af ingredienserne, på nær korianderen. Lad det simre i ca. 10 min.

Tilsæt koriander og smag til. Drys mel på bordet og læg dejen herpå. Del den i 20 boller. Vend bollerne i melet og tryk dem flade med fingrene, til de er ca. 10 cm. i diameter. Læg en skefuld af kødfyldet på den ene halvdel og fold den anden halvdel over. Tryk kanten sammen med en gaffel. Rul eventuelt overskydende dej af med en klejnespore.

Læg poachaerne på en bageplade med bagepapir, pensl med æg og drys eventuelt med nigellafrø. Bag poachaerne midt i ovnen, eventuelt ad to omgange, i ca. 10 minutter ved 250 grader, til de er gyldne.

Afkøl på en bagerist. Spis dem lune med fx bulgursalat. Er velegnede til frysning.





karakterer:
Opskriften er vist 7925 gange,
og udskrevet 142 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu