Nye florentiner æg - Florentineræg

Nye florentiner æg - Florentineræg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Æg - HønseÆg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Nye florentiner æg - Florentineræg, billede 4 Nye florentiner æg - Florentineræg, billede 1 Nye florentiner æg - Florentineræg, billede 2 Nye florentiner æg - Florentineræg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Slørede æg
6 æg
3 tsk.vand
 
450 g.hel spinat frossen og optøet
2 spsk.fløde
 salt
 friskkværnet peber
1 drysreven muskat
6 slørede æg
2.5 dl.Karolines Mornay sauce smagt til med et drys reven muskat
 
 Drys:
25 g.reven emmentaler
1 spsk.smør i små tern
 
Opskrift:
Slørede æg:
Spejl æggene til æggehviden stivner i kanten. Tilsæt ½ tsk. vand for hvert æg, dæk panden med et låg og lad æggene koge til de er slørede, dvs. blommerne dækket af en hvid hinde og æggehviderne stivner.

Kom den optøede spinat på en tør varm pande. Vend den til al væden er fordampet. Læg spinaten i bunden af et smurt ildfast fad og dryp med fløde. Drys med salt, peber og muskat.

Placer de slørede æg på spinatbunden. Overhæld dem med Mornay sauce. Drys med reven ost og fordel de små smørklatter på toppen.

Stil fadet i en forvarmet ovn på 225 grader i 10-12 minutter, til overfladen er gylden. Hertil serveres skiver af lun flutes.


karakterer:
Opskriften er vist 14259 gange,
og udskrevet 123 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu