Koulourakia (Græske påske kager)

Koulourakia (Græske påske kager), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

HøjtidPåske

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :

Ingredienser:
2.25 kophvedemel
1.25 tsk.bagepulver
0.25 tsk.salt
0.5 kopsmør (blødgjort)
1 kopstrøsukker
2 spsk.cognac (eller mælk)
2 æg
1 tsk.vanille
1 æggeblomme pisket med 1 spsk. mælk til glasur/pensling
3 spsk.sesamfrø
 
Opskrift:
Forvarm ovnen til 190 grader.

Pisk smør og sukker sammen indtil det er lyst og luftigt. Vend æg, cognac og vanille i og bland grundigt. Vend mel, bagepulver og salt i, bland grundigt efter hver tilsætning af ingrediens. Form med runde teskeer, brug håndfladerne til at rulle hver enkelt frem og tilbage på en let melet overflade indtil du har en ca. 15 cm lang pølse. Sæt enderne sammen og for en hårnåls figur, drej/sno forsigtigt 2-3 gange. Pres enderne forsigtigt sammen. Sæt på en smurt bageplade med ca. 2,5 cm imellem, pensl med ægge/mælk glasuren og strø sesamfrø udover. Bag 10-13 minutter eller indtil de er gyldenbrune. Køl af på riste. Opbevares lufttæt ved stuetemperatur i 2 uger. Eller frys ned for længe opbevaring.


karakterer:
Opskriften er vist 19230 gange,
og udskrevet 319 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2016-05-31 09:37:44
Hvorfor er det vejet af i kopper? det er jo hjerneskadet