Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Lemonpie

Lemonpie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Kager i formRet : Kager i form - Pie

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Citron

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
 Dej:
75 g.smør
2-2.5 dl.knuste kiks f.eks. Digestiver
2 spsk.sukker
 
 Fyld:
3 æg
1 spsk.reven citronskal
1 spsk.reven appelsinskal
0.75 dl.citronsaft
2.5 dl.piskefløde
 


Opskrift:

Smelt fedtstoffet og lad det køle. Bland de knuste kiks (eller søde småkager) til en dej sammen med fedtstof og sukker. Tryk dejen ud i en pieform med løs bund og bag bunden på nederste rille ved 200 grader i ca. 6-8 min. Lad bunden køle.

Del æggene og pisk æggehviderne til hårdt skum og tilsæt 1- 1 ½ dl sukker, lidt ad gangen, så er det lettere at få det blandet. Pisk æggeblommerne med resten af sukkeret samt den revne skal. Tilsæt citronsaft. Pisk fløden til skum. Bland flødeskum, æggehvide og æggeblommemassen forsigtigt. Hæld massen over piebunden og sæt den i fryseren i ca. 2-3 timer.

Tag pien ud 15 min før serveringen og tag den ud af formen.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 8183 gange,
og udskrevet 111 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2015-01-25 15:49:20
Sukker i fyldet: jeg brugte 1.5 dl sukker, det var en anelse syrligt, men friskt ligesom citronfromage


susanne  -  2011-01-25 14:04:11
Ja, der mangler hvormeget sukker der skal i aeggeblommerne, er der nogle der ved hvormeget??? det var lige denne type lemom pie jeg ledte efter.


chefen  -  2009-09-26 13:33:21
jeg tror det er en god pie, men der står ikke lige anført hvor meget sukker der skal i fyldet, så den er ikke så nem at lave, der står kun noget med at man skal bruge 1-1½ dl i æggehviderne, og resten i æggeblommerne, men hvor meget resten ved man ikke.