Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hindbærlagkage

Hindbærlagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Bær - Hindbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
 Dej:
6 æg
 lidtsalt
150 g.sukker
175 g.hvedemel
75 g.maizena
2 tsk.bagepulver
 
 Pynt og fyld:
50 g.mandelflager
6 husblas blade
250 g.kvark eller fromage fraiche
0.5 citron revet skal heraf
3 spsk.ahornsirup
2 spsk.vanillesukker
5 dl.piskefløde
1 spsk.citronsaft
2 spsk.vand
600 g.hindbær
3 spsk.flormelis
4 spsk.hindbærmarmelade
2 spsk.hindbærsnaps
25 g.hakkede pistacienødder
 


Opskrift:

Ovnen indstilles på 180°. Formens bund smøres med smør og drysses med rasp.

Æggene deles i blomme og hvide. Hviderne piskes stive med salt. Blommer og sukker røres sammen indtil sukkeret er helt opløst. Æggehvider vendes i æggeblommemassen. Mel, maizena og bagepulver blandes, sigtes over og røres sammen med æggecremen. Dejen fyldes i formen og bages gylden i 30 minutter midt i ovnen. Den færdigbagte kagebund hviler 5 min. i den slukkede ovn, køler af i 10 min i formen, vendes ud på en bagerist og hviler her mindst 6 timer.

Mandelflager ristes gyldne under omrøring på en tør pande og stilles til afkøling. Husblas udblødes 10 min i koldt vand. Kvark røres sammen med citronskal, ahornsirup og vanillesukker. Fløden piskes stiv og 100 g flødeskum vendes forsigtigt i kvarkmassen. Citronsaft varmes op med 2 spsk. vand og den knugede husblas smeltes heri. Knap halvdelen af denne saftblanding røres lidt ad gangen i kvarkmassen og resten blandes ligeledes lidt ad gangen med flødeskum. Hindbær skylles og duppes tørre og 250 g moses med flormelis. En tredjedel af flødeskummet fyldes i sprøjtepose og resten af flødeskummet blandes med hindbærmosen.

Kagebunden skæres igennem. Marmelade røres sammen med hindbærsnaps og smøres på nederste bund. Kvarkmassen fordeles over marmeladen, den anden bund lægges over og trykkes let til. Kant og overflade af lagkagen smøres med hindbærflødeskum og kanterne drysses med mandelflager. Resten af hindbærrene lægges på lagkagen og 16 flødeskumstoppe sprøjtes på langs kanten og drysses med hakket pistacienød.

Lagkagen stilles koldt.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (22 stemmer)

Opskriften er vist 70850 gange,
og udskrevet 690 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Susanne  -  2011-11-08 12:21:50
Husk altid at være opmærksom på at der advares ofte mod at anvende frosne optøede hindbær der ikke er varmebehandlet, de kan indeholde farlige bakterier.


kit  -  0000-00-00 00:00:00
det var bare go´


AD  -  0000-00-00 00:00:00
Man kan sagtens anvende hindbær (250g) fra frostpose som er optøede.....den smager også super pyntet med friske jordbær