Grønsagsterine

Grønsagsterine, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Terrine

Hovedingrediens : Grøntsager - Diverse drivhus grønsager

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
500 g.broccoli i små buketter
1 l.vand
1 tsk.groft salt
500 g.gulerødder halveret på langs
6 æg
1.5 dl.mælk
200 g.revet mild danbo 30%
2 tsk.revet zittauerløg
1 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
 
 Pynt:
 gulerod
 
 Tilbehør:
 grøn dressing
 groft brød
 
Opskrift:
Kom broccolibuketterne i kogende vand tilsat salt og kog dem ca. 3 min. Tag dem op og læg dem til afdrypning i en sigte.

Pisk æg og mælk sammen og tilsæt ost, løg, salt og peber. Pisk blandingen godt sammen (pisk æggemassen op, hver gang den ældes over grønsagerne).

Læg halvdelen af broccolien i et jævnt lag og med hovederne samme vej i en smurt firkantet form (ca. 1¼ l.) Hæld 1/3 af æggemassen over. Læg de kogte gulerødder ovenpå i et jævnt lag og hæld lidt af æggemassen over. Læg resten af broccolien på og slut af med resten af æggemassen. Pres grønsagerne let sammen. Bind bagepapir over formen og bag retten midt i ovnen ca. 60 min ved 175 grader.

Tips:

Grønsagsterrinen er også velegnet kold som fx forret (12 pers.). Skær den i skiver og pynt med f.eks. brøndkarse og gulerod. Server den med grøndressing og brød.





karakterer:
Opskriften er vist 11798 gange,
og udskrevet 268 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu