Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Grovrundstykker

Grovrundstykker, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Morgenbrød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
15 g.gær
2 dl.vand
1 dl.kærnemælk
2 spsk.olie
1.5 tsk.salt
125 g.3 kornsblanding
300 g.fuldkornshvedemel
 
 Pensling:
 æg
 
 birkes eller knækkede rugkerner
 


Opskrift:

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt kærnemælk, olie, salt og 3 -kornsblanding . Bland fuldkornshvedemel i ad at par gange, til dejen har en passende konsistens.

Ælt dejen godt,, til den er blød og smidig og form straks 12 rundstykker. Lad dem hæve koldt (i køleskabet) natten over, dækket med et fugtigt stykke klæde.

Om morgenen pensles de med æg og drysses med birkes eller knækkede rugkerner.

Bages i ca. 16 minutter ved 225 grader.

Tips:

Rundstykkerne kan fryses.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (5 stemmer)

Opskriften er vist 18088 gange,
og udskrevet 714 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Steen Braskov  -  2013-03-10 08:50:35
De smager fantastisk, vi brugte en 5 kornsblanding. Udsende er lidt skuffende. De blev meget flade. Jeg kunne godt have tænkt mig de var mere luftige.


Anne-Mette  -  2009-01-28 18:58:33
Dejen var alt for våd, så jeg var nødt til at tilsætte mere mel. Efter 14 timer var bollerne samme størrelse som da jeg satte dem til hævning. Jeg vil ikke kalde dem rundstykker men grovboller da de slet ikke var sprøde.