Grovrundstykker

Grovrundstykker, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Koldhævede

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
15 g.gær
2 dl.vand
1 dl.kærnemælk
2 spsk.olie
1.5 tsk.salt
125 g.3 kornsblanding
300 g.fuldkornshvedemel
 
 Pensling:
 æg
 
 birkes eller knækkede rugkerner
 
Opskrift:
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt kærnemælk, olie, salt og 3-kornsblanding. Bland fuldkornshvedemel i ad at par gange, til dejen har en passende konsistens.

Ælt dejen godt, til den er blød og smidig og form straks 12 rundstykker. Lad dem hæve koldt (i køleskabet) natten over, dækket med et fugtigt stykke klæde.

Om morgenen pensles de med æg og drysses med birkes eller knækkede rugkerner.

Bages i ca. 16 minutter ved 225 grader.

Tips:

Rundstykkerne kan fryses.





karakterer:
Opskriften er vist 20124 gange,
og udskrevet 772 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-03-10 08:50:35
De smager fantastisk, vi brugte en 5 kornsblanding. Udsende er lidt skuffende. De blev meget flade. Jeg kunne godt have tænkt mig de var mere luftige.

  -   2009-01-28 18:58:33
Dejen var alt for våd, så jeg var nødt til at tilsætte mere mel. Efter 14 timer var bollerne samme størrelse som da jeg satte dem til hævning. Jeg vil ikke kalde dem rundstykker men grovboller da de slet ikke var sprøde.