Rugbrødsis

Rugbrødsis, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kold DessertRet : Kold Dessert - Hjemmelavet is

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Rugbrød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
75 g.mørk rugbrød
225 g.sukker
50 g.hasselnødder
3 æggehvider
5 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Rugbrødet rives, evt. i en blender, og ristes gyldent på en pande med hakkede hasselnødder, 50 g sukker og en lille klat smør - lad det køle af.

Pisk 3 æggehvider stive, tilsæt 2 spsk. sukker, og pisk igen, tilsæt igen 2 spsk. sukker, pisk, og fortsæt til der i alt er tilsat 175 g sukker.

Pisk 4 dl piskefløde stiv, og fold æggehviderne heri sammen med rugbrødsraspen og evt. hakket mørk chokolade - kommes i en pæn form og fryses i 3-4 timer.

Ved serveringen tøs den op til den slippe formen, evt. dyppes i varmt vand nogle sekunder, og pyntes med hele hasselnødder og flødeskum af 1 dl piskefløde.





karakterer:
Opskriften er vist 21467 gange,
og udskrevet 713 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-11-09 15:49:18
Lækker, traditionel rugbrødsis. Det smager af barndom! Opskriften er præcis og let at følge. Mængderne passer fint.