Surgrød

Surgrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Grød og VællingRet : Grød og Vælling - Mælkegrød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
 grove bygkorn
 kærnemælk
 
Opskrift:
Surgrød er grove bygkorn kogt i kærnemælk

Tips:

Skulle nogen have den eksagte opskrift så tøv ikke med at skrive den som komentar til dette





karakterer:
Opskriften er vist 17210 gange,
og udskrevet 169 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-05-06 12:01:03
Surgrød hos blev spist varm med sirup. Alene ved lugten forsvandt min sult.

  -   2016-08-25 08:37:50
Som barn fik vi surgrød med sirup

  -   2014-03-18 11:02:48
I mit hjem i Skagen var det byggryn kogt i kærnemælk. Den blev serveret varm med lidt sukkerdrys og med en lille fordybning i midten hvor man hældte fløde i. Uhm, det var rigtigt lækkert med den sure grød og den dejlige fløde.

  -   2013-10-13 12:24:52
Ikke nej men både og skønt at læse om landsdelenes forskellige opskrifter, det skal vi prøve.

  -   2010-02-17 17:56:30
Nej surgrød spises varm. Ganske rigtigt koges valsede byggryn i kærnemælk, men den spises varm med lidt sirup ovenpå og så drikker man iskold sød/let eller minimælk til. Tradition fra min barndom i Vendsyssel

  -   2009-01-09 13:46:20
Surgrød som vi spiste den på den Jyske Vestkyst. Ingredienser: 55 gram afskallede hele bygkerner 1/2 liter rigtig kærnemælk fra smørkærning feks. Thise 1/4 teske salt Bring kærnemælken i kog, den skilles, men put byggrynene i og småkog i 1 time, omrøres, eller brug høkasse. Fordeles i 2 passende portionsskåle og afkøles i køleskab, til den er stiv. Løsnes i siderne med en kniv og vendes i en dyb tallerken. Serveres med en halv kop varm let- eller sødmælk, hældt i den dybe tallerken og strø med sukker. Velbekom.

  -   2008-03-11 20:43:31
kog byggrynene i kærnemælken. Sæt grøden til afkøling i køleskabet. Når grøden er kold hældes der mælk over og drysses med sukker.

  -   2007-02-05 18:39:40
Jeg fik det som barn koldt med varmt mørkt øl til. Jeg tror at det er Vestjysk