Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Surgrød

Surgrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Grød og VællingRet : Grød og Vælling - Mælkegrød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
 grove bygkorn
 kærnemælk
 


Opskrift:

Surgrød er grove bygkorn kogt i kærnemælk

Tips:

Skulle nogen have den eksagte opskrift så tøv ikke med at skrive den som komentar til dette




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (7 stemmer)

Opskriften er vist 12883 gange,
og udskrevet 116 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Birgit Holm  -  2019-05-06 12:01:03
Surgrød hos blev spist varm med sirup. Alene ved lugten forsvandt min sult.


Else Thorhauge  -  2016-08-25 08:37:50
Som barn fik vi surgrød med sirup


  -  2014-03-18 11:02:48
I mit hjem i Skagen var det byggryn kogt i kærnemælk. Den blev serveret varm med lidt sukkerdrys og med en lille fordybning i midten hvor man hældte fløde i. Uhm, det var rigtigt lækkert med den sure grød og den dejlige fløde.


H. Bach Christensen  -  2013-10-13 12:24:52
Ikke nej men både og skønt at læse om landsdelenes forskellige opskrifter, det skal vi prøve.


b.t.nielsen  -  2010-02-17 17:56:30
Nej surgrød spises varm. Ganske rigtigt koges valsede byggryn i kærnemælk, men den spises varm med lidt sirup ovenpå og så drikker man iskold sød/let eller minimælk til. Tradition fra min barndom i Vendsyssel


H. Bach Christensen  -  2009-01-09 13:46:20
Surgrød som vi spiste den på den Jyske Vestkyst. Ingredienser: 55 gram afskallede hele bygkerner 1/2 liter rigtig kærnemælk fra smørkærning feks. Thise 1/4 teske salt Bring kærnemælken i kog, den skilles, men put byggrynene i og småkog i 1 time, omrøres, eller brug høkasse. Fordeles i 2 passende portionsskåle og afkøles i køleskab, til den er stiv. Løsnes i siderne med en kniv og vendes i en dyb tallerken. Serveres med en halv kop varm let- eller sødmælk, hældt i den dybe tallerken og strø med sukker. Velbekom.


  -  2008-03-11 20:43:31
kog byggrynene i kærnemælken. Sæt grøden til afkøling i køleskabet. Når grøden er kold hældes der mælk over og drysses med sukker.


Peder  -  2007-02-05 18:39:40
Jeg fik det som barn koldt med varmt mørkt øl til. Jeg tror at det er Vestjysk