Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Baconæggekage

Baconæggekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Æggekage

Hovedingrediens : Æg - HønseÆg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Baconæggekage, billede 4 Baconæggekage, billede 1 Baconæggekage, billede 2 Baconæggekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
   
12 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 dl. Fløde 13 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Pynt:
1 bdt. Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
   
4 skiver Rugbrød. fuldkorn 1 skive rugbrød vejer ca. 50 gram.
   


Opskrift:

Steg baconskiverne lysebrune og sprøde.

Pisk æg let sammen med fløden, tilsæt lidt salt og peber efter smag. Hæld æggemassen på panden og bag æggekagen ved jævn varme, løft med en paletkniv ind under æggekagen, der hvor den er begyndt at stivne, og stik evt. mere smør ind under æggekagen, så den ikke brænder på.

Så snart at æggekagen er bagt - overfladen må godt se ”våd” og blank ud, da æggekagen er bedst, når den ikke er for fast – tages panden af varmen.

Æggekagen pyntes med bacon og purløg.

Serveres med groft brød.

Tips:

Variation:
Kom evt. små tern af tomat og andre krydderier/krydderurter på. (Paprika, karry, basilikum, dild, persille eller oregano m.v.)







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (149 stemmer)

Opskriften er vist 426795 gange,
og udskrevet 8115 gange.


Energi:
KJ total 10755 (2560 kcal)
KJ pr. Pers. 2688 (640 kcal)
Vægt ialt 1590 gram
Vægt pr. Pers. 397 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 676 KJ (161 kcal)
Protein 10.3 gram
Fedt 10.5 gram
Kulhydrat 7.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Hans Møller  -  2013-04-29 12:13:53
I stedet for purløg, kan jeg varmet anbefale bladene fra ramsløg!


Den gamle madlaver  -  2012-04-03 11:28:09
Det sjovt at lave det med børnene


Cecilie  -  2012-03-03 16:12:11
okay det prøver jeg


Conny  -  2010-12-04 00:09:45
Jeg lader æggekagen simre i ca. 4-5 min. og "rører i den et par minutter, og sætter derefter hele panden i ovnen v/180 gr. i ca. 15-20 min. Så bliver den også perfekt og "blød" og ikke gennemstegt og tør.. Og imens kan du lave en masse andre ting som eks. tilbehør, rydde op, salat m.v.


daibar  -  2010-12-01 17:05:04
jeg gav min 1 tsk bagepulver og lod den stå stille og roligt og vupti, så var der æggekage, den smagte ganske godt og den blev flot høj og luftig.. det med at den går i stykker, så lader du den ikke sætte sig når du har løftet forsigtigt for at lade æggemassen løbe ind under, du skal lade den få lidt ro og evt benytte en non-stick pande


  -  2010-09-06 17:56:23
jeg synes det er svært at laveden på panden, den går nemt istykker. Hvordan undgår man det?


Maja.  -  2010-04-13 13:52:08
Den er meget fin og den smager godt med noget kryderi(:


Laura!  -  2010-01-23 17:52:48
- den smulre let.


  -  2009-04-26 13:52:36
Hvis man lader være med at skrabe i æggemassen, og i stedet skiftevis har panden til at stå på kogepladen og på øverste rille i ovnen, med grilelementet tændt, så får man en luftig æggekage, istedet for sådan en flad sag, som er afbiledet her.


MP  -  2007-02-23 10:46:14
i stedet for bacon kan man stege den med skinkestrimler i !


Per  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg rører/skraber i æggemassen til den er ved at stivne.