Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Rødbede pkhali

Rødbede pkhali, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Rødbede

Oprindelsesland : Rusland

RuslandIndsendt :



Ingredienser:
3 rødbeder
1 skalotteløg
 Et bundt hakket persille
 
 sovs:
0.75 kopmeget fint hakkede valnødder
4 fedpressede hvidløg
0.5 tsk.malede korianderfrø
1 tsk.estragon
0.25 tsk.bukkehornsfrø (evt. mild carry)
1.5 spsk.estragoneddike (rødvinseddike kan bruges)
3 spsk.vand
 Et stænk stærk paprika
 
 


Opskrift:

Rødbederne skal først tilberedes. De kan koges. Men de bliver bedre, hvis de bages i ovnen i ca. 1-1½ time efter størrelse. De kan også tilberedes i mikrobølgeovn. At dampe rødbederne er meget fordelagtigt. I dampkogeapparaterne skal de have ca. 45 minutter. Efter tilberedningen skal rødbederne køles af og skindet skrælles eller pilles af. De køres igennem en kødhakkermaskine, eller rives sammen med løget, hvorefter de kommes i en skål sammen med den hakkede persille.

Ingredienserne til pkhali sovsen kommes i en gryde. Bemærk, at valnødderne skal være næsten som mel. De georgiske kogebøger foreskriver at man bruger marinaden rå. Jeg foretrækker dog at give den et opkog under kraftig omrøring, køle den lidt af, før den hældes over de hakkede rødbeder med løgene. Herefter skal den trække i mindst 4 timer i køleskabet. Helst i en lufttæt beholder. Når retten serveres, kan man udglatte overflden med en bredbladet kniv. Noget af den hakkede persille kan arrageres dekorativt sammen med et par hele valnødder.

Pkhali sovsen kan i øvrigt bruges til mange andre bagte eller kogte grøntsager. Prøv f.eks at bage en aubergine i en time, hak den meget fint og hæld denne sovs over.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 15496 gange,
og udskrevet 219 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Gerda  -  2019-10-23 08:15:31
Rigtig godt med grovpita


Mads  -  0000-00-00 00:00:00
Pkhali er superlækre. Dog stammer retten så vidt jeg ved fra Georgien og ikke fra Rusland.