Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Tsourekia (Græsk påskebrød)

Tsourekia (Græsk påskebrød), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 5 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

HøjtidPåske

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :



Ingredienser:
0.5 dl.Yoghurt (naturel)
0.5 dl.Mælk
12 æg (tag 3 æggeblommer fra)
2500 g.hvedemel
1 fingerspids salt
3 pakkergær
0.75 dl.sukker
500 g.smør
0.5 dl.lunt vand
 Sesamfrø
 Evt.hårdkogte farvede æg
 
Opskrift:
Opløs gæren i varmt vand og tilsæt mel til en sammenhængende dej. Dæk dejen og lad den hæve til dobbelt størrelse.

I mellemtiden, bland forsigtigt smør og sukker i ca. 20 minutter. Bland derefter æggene i, undtagen de 3 æggeblommer der er taget fra. Bland skiftevis mel, yoghurt og mælk i æg/sukker blandingen, og rør dernæst det hele sammen med gærblandingen. Tilsæt yderligere mel til dejen ikke klistrer og er blød og elastisk. Dæk dejen og lad den hæve til dobbelt størrelse.

Slå dejen ned, og lad den hæve til dobbelt størrelse igen. Form brødene som flettede ringe eller i en bageform. Lad dem hæve til dobbelt størrelse.

Pensl med æggeblommerne. Strø med sesamfrø.

Bages ved 180°C i 30 min. til brødene er gyldne. Brødene er lette, søde og lækre.

Tips:

i flg. påsketraditionerne lægges gennemfarvede røde hårdkogte æg ind i den flettede dej inden tredje hævning.

Bemærk: Opskriften kan let halveres.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (3 stemmer)

Opskriften er vist 15326 gange,
og udskrevet 229 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2010-02-15 16:18:17
hold da op en masse smør,gær,mel,og æg

michelle  -  0000-00-00 00:00:00
er der iike lige lovligt meget smør i?????