Tsourekia (Græsk påskebrød)

Tsourekia (Græsk påskebrød), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 5 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

HøjtidPåske

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
0.5 dl.Yoghurt (naturel)
0.5 dl.Mælk
12 æg (tag 3 æggeblommer fra)
2500 g.hvedemel
1 fingerspids salt
3 pakkergær
0.75 dl.sukker
500 g.smør
0.5 dl.lunt vand
 Sesamfrø
 Evt.hårdkogte farvede æg
 
Opskrift:
Opløs gæren i varmt vand og tilsæt mel til en sammenhængende dej. Dæk dejen og lad den hæve til dobbelt størrelse.

I mellemtiden, bland forsigtigt smør og sukker i ca. 20 minutter. Bland derefter æggene i, undtagen de 3 æggeblommer der er taget fra. Bland skiftevis mel, yoghurt og mælk i æg/sukker blandingen, og rør dernæst det hele sammen med gærblandingen. Tilsæt yderligere mel til dejen ikke klistrer og er blød og elastisk. Dæk dejen og lad den hæve til dobbelt størrelse.

Slå dejen ned, og lad den hæve til dobbelt størrelse igen. Form brødene som flettede ringe eller i en bageform. Lad dem hæve til dobbelt størrelse.

Pensl med æggeblommerne. Strø med sesamfrø.

Bages ved 180°C i 30 min. til brødene er gyldne. Brødene er lette, søde og lækre.

Tips:

i flg. påsketraditionerne lægges gennemfarvede røde hårdkogte æg ind i den flettede dej inden tredje hævning.

Bemærk: Opskriften kan let halveres.


karakterer:
Opskriften er vist 15790 gange,
og udskrevet 237 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2010-02-15 16:18:17
hold da op en masse smør,gær,mel,og æg

michelle  -  0000-00-00 00:00:00
er der iike lige lovligt meget smør i?????