Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Nonner (Æbleskiver fra Lolland)

Nonner (Æbleskiver fra Lolland), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 30 stk.
Varm DessertRet : Varm Dessert - Æbleskiver

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Nonner (Æbleskiver fra Lolland), billede 4 Nonner (Æbleskiver fra Lolland), billede 1 Nonner (Æbleskiver fra Lolland), billede 2 Nonner (Æbleskiver fra Lolland), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
50 gram Gær
0.5 tsk. Kardemomme, stødt
   
5 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
1 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
   


Opskrift:

Smørret smeltes i mælken, og blandes med melet. Æggene og kardemomme efter smag tilsættes. Lad det hvile 15 min. Gæren udrøres i lidt lunken mælk og tilsættes. Det hele æltes godt og stilles til hævning i 2 timer!!

PAS PÅ! Det hæver mere end man tror, så sørg for at det er i en stor skål.

Æblerne- som skal være af en slags der bliver hurtigt møre-skrælles, skæres i skiver, udkærnes og bestrøes med en blanding af sukker og kanel.

Når hævningen er færdig, kommes lidt fedtstof i hvert hul i æbleskivepanden, derefter en skefuld dej, og når den er bagt kommes et æblestykke oveni. Æbleskiberne vendes med en gaffel og bages på den anden side.

Serveres med syltetøj, flormelis og evt. solbærrom til.

Tips:

Som variant kan man flække en æbleskive og overhælde med brændevin. ”Nonnen” skifter herefter navn til ”Svupsak.”







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (27 stemmer)

Opskriften er vist 88041 gange,
og udskrevet 1514 gange.


Energi:
KJ total 19168 (4563 kcal)
KJ pr. stk. 638 (152 kcal)
Vægt ialt 1830 gram
Vægt pr. stk. 61 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1047 KJ (249 kcal)
Protein 5.9 gram
Fedt 14.0 gram
Kulhydrat 26.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2013-12-08 15:31:49
Dejen er meget brødagtig, som boller..


Bodil..  -  2011-11-24 18:52:47
Kan de fryses ??


MM  -  2011-10-01 14:17:20
De som skriver at de bliver tunge, har ikke ladet dem hæve længe nok, eller også har de hævet ved for lav temperatur. De bliver super hvis man følger opskriften. Man kan med fordel selv støde kardemomme og kanel, det giver dem et ekstra pift.


  -  2008-12-06 21:10:44
Dejen meget tyk. Smager ikke af noget. Kedelige.


Marianne  -  2006-12-11 09:00:59
Super gode - jeg kogte æblestykkerne et par minutter først, hvilket var rigtig godt.


Sus  -  0000-00-00 00:00:00
Smagen god , men de virker tunge


Sussie  -  0000-00-00 00:00:00
Lige den jeg ledte efter guf guf jeg glæder mig


Mor og Maria  -  0000-00-00 00:00:00
Vi har selv en farmor fra lolland..æbleskiverne er knald gode..Uhmm