Hårdkogte saltæg (Saltede kogte æg)
Hovedingrediens : Æg - HønseÆg Højtid: Påske Oprindelsesland : Tyskland Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tag skallen af løget. Tag en gryde med vand, læg skallerne i og bring gryden i kog. Tilsæt æg. Lad dem koge i 30 minutter.
Imens tilberedes saltlagen: Tag et sylteglas med tætsluttende låg og tilsæt vand og masser af salt. Put æggene i glasset og sikre at vand/salt dækker æggene. Efter 10 dage er æggene klar. Spise ved at ægget skæres på langs og blommen tages ud. Fyld sennep, tanasco og eddike i hullet og spis hele ægget i en mundfyld. |
|
Opskriften er vist 57694 gange,
og udskrevet 405 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.5 (78 stemmer) |
|
Kommentarer Nicolaj - 2017-01-12 10:38:26 Der er den bedste rat jeg har spist i mit liv Anja - 2008-12-28 14:58:49 De er sørme gode. Men jeg dryssede dem med sukker, ketchup og revet citronskald, lækkert !! :D - 2007-12-18 19:15:23 Ja, tak for denne opskrift. Jeg ledte lige netop efter den , - altså ' Solæg ', som den hedder. Ja, og den kommer bl.a. fra Sønderjylland, hvor den stadigvæk serveres på kroer, - sikkert med mere, hvad ved jeg. Lærte den selv at kende ved naboer, som havde fam. i sønderjylland. Stor ros, både for opskrift, da den lyder helt korrekt, - jeg havde bare mistet min. Og, stor ros, fordi det er muligt at lave kopier af jeres fotos til glæde for næste generation. Jeg selv vil tage den med som en ekstra gave til værtsparrene til morgenkomple den 25.12., hvor vi nik får den dram til, - som den passer så godt sammen med. - 2007-12-18 19:02:24 Nette fra Mors. Jeg ledte lige præcis efter denne, og, den er ligesom jeg husker den. Så, den kan jo ikke blive bedre. Og, det er godt, at enkelte nævner hvor den kommer fra, og at der skal en dram til. Sådan lærte jeg den at kende. Den serveres stadig på kroer m.v. når man kommer til Sønderjylland. Så, tak for den, skal bruge den her i julen, - så de når jo godt nok ikk' at trække nok, - men det går jo alligevel, - de er jo kogte, - men bare ikk' så stærke. jo den er lækker til ' Morgenbuffet', Mads Laursen - 2007-11-07 09:18:45 Det er den lange kogetid, der giver blommen den mørke nuance Jeanette - 2007-09-21 17:28:46 Hvad skyldes det at æggene bliver grønne/sort i blommen? Dorit Larsson - 2007-04-02 21:37:42 Dansk, Porse and you name it. Jeg glemte, at inden æggene lægges i lage, skal skallen brydes, rul æggene på et skærebræt, inden de lægges i lage. God appetit, de smager bare dejligt. Også god til tømmermænd. Dorit Larsson - 2007-04-02 21:30:47 fortsat jeg vidste ikke, der var begrænsninger på antal tegn, men skallen af 3 løg. Æggene koges min. 12 minutter gerne 15 minutter afhængig af æggenes størrelse. Lagres i min. 3 - 5 dage. Serveres med sennep, ketchup, engelsk sauce, HP Sauce, tabasco, eddike og hvad hjertet ellers vil begære. Indtages med en dram, og her er der også frit valg. Brøndum, Gl. Dorit Larsson - 2007-04-02 21:23:06 Jamen det er jo opskriften på solæg. Retten stammer fra Tyskland, sol for salt. Der findes mange forskellige opskrifter på retten, variationerne er afhængige af hvor lang tid, man agter at opbevare æggene. Jo længere tid jo mere salt. I gamle dage meget salt for en lang lagringstid. Vi ynder at lave solæg til mange lejligheder som en lille apperitif. Derfor en kort lagringstid. Opskrift 1 l vand 1 spsk, salt 1spsk. kommen skallen af 3 lø Christian - 2007-03-19 09:34:25 Der drikkes en Bommelundersnaps til Trine Deutschbein - 0000-00-00 00:00:00 Retten er fra Sønderjylland og kaldes Solæg, og findes i nogen sønderjydske værtshuse christian lund - 0000-00-00 00:00:00 er det ikke det moe har i sin bar, i the simpsons? ;o) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne