Piemontesisk vanilledessert

Piemontesisk vanilledessert, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Diverse mælkeprodukter

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :

Ingredienser:
2.5 dl.mælk
5 dl.piskefløde
1 vanillestang gerne polynesisk
5 husblas blade
100 g.honning
50 g.sukker
 
2 æggeblommer
 sukker til karamel
 
Opskrift:
Udblød husblasen. Flæk vanillestangen og kom den i en gryde med mælk, honning og fløde. Kog op og skrab kornene ud i den varme mælkeblanding. Pisk æggeblommerne luftige med sukkeret, hæld den varme mælkeblanding over under stadig omrøring. Hæld tilbage i gryden og varm til massen tykner let. Smelt husblasen heri og hæld så blandingen i individuelle forme. Stil dem køligt nogle timer tilde er faste. De bliver ikke helt stive, men skal stå og blævre indbydende på tallerkenen, når de efter at være løsnet forsigtigt med en kniv i kanten, slås ud. Karamelsovs: Sukker smeltes på en pande under konstant omrøring. Når sukkeret bliver mørkebrunt, tilsættes vand, så karamellen opløses, hvorefter væsken koger ind til den tykner let. Stilles koldt og gives til desserten.


karakterer:
Opskriften er vist 8946 gange,
og udskrevet 129 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu