Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kartofler i butterdej I

Kartofler i butterdej I, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Kartoffel Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Debba

Indsendt :





Ingredienser:
1000 g.kartofler
1 stort løg
4 plader butterdej
1 æg
2 dl.piskefløde
3 spsk.smør/olie
 salt
 peber
 


Opskrift:

Skræl kartoflerne, riv dem groft, skyl kartoffelstrimlerne i et dørslag under rindende vand i et par minutter (til vandet er klart) og pres væden ud af dem.

Hak løget fint. Svits løget til det er blankt og kom de revne kartofler i gryden og svits dem med nogle minutter til de bliver bløde. Rør godt, for de sætter sig nemt fast i gryden. Kom piskefløden i og lad det småkoge 5 minutter. Smag til med salt, peber.

Rul butterdejen ud i passende firkanter. Kom kartoffelblandingen i og fold butterdejen omkring kartoflerne fra hjørne-til-hjørne, så de danner en trekant med fyld. Luk enderne ved at prikke med en gaffel og pensl med sammenpisket æg.

Bag butterdejspakkerne 20-25 minutter i ovnen ved 220 grader - eller til de er gyldne.

Tips:

Et fantastisk alternativ når man trænger til kartofler på en lidt anden måde. Er god til alle stegte kødretter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (10 stemmer)

Opskriften er vist 21758 gange,
og udskrevet 693 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

malthe  -  2010-07-13 20:07:55
bare super lækkert... jeg experimenterer osse med andre grøntsager


Kasper Lyhne  -  2009-12-27 18:23:08
Istedet for butterdejspakker laved jeg et aflangt brød, som var od til at skære til fine skiver.


Lene Nielsen  -  2007-03-18 11:26:32
Godt alternativ og lidt mere festligt. Nemt.