Græsk suvlakia

Græsk suvlakia, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle stykker

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
750 g.skært lammekød fra køllen eller skært oksekød, tykstegsfilet eller velhængt inderlår
1 peberfrugt
1 stortløg
2 tomater
8 laurbærblade
 
1 dl.olie
1-2 spsk.citronsaft
1 tsk.oregano
 salt
 peber
 
Opskrift:
Skær kødet i tern 2½x2½ cm. Skær peberfrugten i stykker. Del løget ud, og skær løgskrælbladene i mindre stykker. Skær kødet af tomaterne, indmaden skal ikke bruges. Læg alt i en skål.

Pisk marinaden sammen og hæld den over. Lad kødet trække mindst 2 timer i køleskabet.

Sæt alt skiftevis på grillspyd med 2 laurbærblade på hvert spid.

Grillsteg kødet ca. 8-12 min. Afhængig af kødets kvalitet. Drys med salt og peber under stegningen. Vend ofte spyddene.

Servér med græsk salat, råstegte kartofler/pommes frites eller blot groft hvedebrød.





karakterer:
Opskriften er vist 25548 gange,
og udskrevet 752 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (71 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Man kan nemt også bruge kylling, det smager også fint