Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Æblekage med rasp

Æblekage med rasp, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Pia

Indsendt :


Æblekage med rasp, billede 4 Æblekage med rasp, billede 1 Æblekage med rasp, billede 2 Æblekage med rasp, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Æblemos:
4 store madæbler
1 dl.vand
1 tsk.vanillesukker
 smag til med sukker
 
 Æblekagerasp:
2 dl.rasp
1.5 dl.sukker
 
 Pynt:
1 dl.piskefløde
8 tsk.ribsgele
 
Opskrift:
Æblemos:
Skræl æblerne og skær kernehusene ud. Skær æblerne i stykker og kom dem i en gryde med vand og vanillesukker. Giv dem et opkog og lad dem herefter koge forsigtigt, til de moser helt ud. Rør i dem af og til, så de ikke brænder på. Når æblerne er kogt helt ud, smages mosen til med sukker, alt efter hvor sure æblerne er. Lad æblemosen køle af.

Æblekagerasp:
Læg et stykke rent bagepapir klar på køkkenbordet til at køle raspen af på, når den er færdig. Bland rasp og sukker på en pande, tænd for blusset og rør hele tiden i raspblandingen, mens sukkeret begynder at smelte, og blandingen lidt efter lidt bliver gylden. Når raspen er gyldenbrun og dufter lidt af karamel, hældes den ud på bagepapiret. Rør i raspen med en gaffel i et på minutter, så den ikke klumper sammen, og lad den herefter køle helt af.

Når både æblemos og rasp er kølet af, lægges skiftevis lag af mos og rasp i en skål. Pisk fløden lige inden servering og bred flødeskummet ud på toppen af æblekagen. Pynt med ribsgelé, der er kuglet op med en teske.

Tips:

Energi pr. person:
1300 kj (310 kcal.)
Energifordeling: Protein 3%
Kulhydrat 77%, fedt 20%(7g)


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (75 stemmer)

Opskriften er vist 55549 gange,
og udskrevet 1235 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Frida  -  2013-02-17 00:04:58
hvorfor er der makroner på et af billederne? bliver forviret

anna  -  2012-09-24 17:18:11
God nem og bager, smager også lækkert:)

  -  2010-03-10 21:13:06
Jeg fik næsten ikke noget æblemos ud af den dosis der er skrevet, men tilgengæld en MASSE raps ting der var heller ik særlig meget flødeskum. Ret skuffende :s

pia  -  2009-05-21 10:47:11
er en lækker nem opskrift selv prøvet lave den for første gang og den blev rigtig lækker

Anja  -  0000-00-00 00:00:00
kom 1½ tsk vaniljesukker i fløden, så bliver det ikke så smager den ikke så bittert