Æblekage med rasp

Æblekage med rasp, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Pia

Indsendt :      Red:

Æblekage med rasp, billede 4 Æblekage med rasp, billede 1 Æblekage med rasp, billede 2 Æblekage med rasp, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Æblemos:
4 Æbler, Madæbler 1 madæble ca. 150 g. skrællet vægt.

Gode madæbler er f.eks. belle de boskoop-æbler og cox-orange
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
  smag til med sukker
   
  Æblekagerasp:
2 dl. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
1.5 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
  Pynt:
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
8 tsk. Ribsgele 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Æblemos:
Skræl æblerne og skær kernehusene ud. Skær æblerne i stykker og kom dem i en gryde med vand og vanillesukker. Giv dem et opkog og lad dem herefter koge forsigtigt, til de moser helt ud. Rør i dem af og til, så de ikke brænder på. Når æblerne er kogt helt ud, smages mosen til med sukker, alt efter hvor sure æblerne er. Lad æblemosen køle af.

Æblekagerasp:
Læg et stykke rent bagepapir klar på køkkenbordet til at køle raspen af på, når den er færdig. Bland rasp og sukker på en pande, tænd for blusset og rør hele tiden i raspblandingen, mens sukkeret begynder at smelte, og blandingen lidt efter lidt bliver gylden. Når raspen er gyldenbrun og dufter lidt af karamel, hældes den ud på bagepapiret. Rør i raspen med en gaffel i et på minutter, så den ikke klumper sammen, og lad den herefter køle helt af.

Når både æblemos og rasp er kølet af, lægges skiftevis lag af mos og rasp i en skål. Pisk fløden lige inden servering og bred flødeskummet ud på toppen af æblekagen. Pynt med ribsgelé, der er kuglet op med en teske.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Gammeldags dansk æblekage med gele

karakterer:
Opskriften er vist 62941 gange,
og udskrevet 1284 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (75 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6650 (1583 kcal)
KJ pr. Pers. 1662 (395 kcal)
Vægt ialt 1057 gram
Vægt pr. Pers. 264 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 628 KJ (149 kcal)
Protein 1.2 gram
Fedt 3.9 gram
Kulhydrat 28.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Frida  -  2013-02-17 00:04:58
hvorfor er der makroner på et af billederne? bliver forviret

anna  -  2012-09-24 17:18:11
God nem og bager, smager også lækkert:)

  -  2010-03-10 21:13:06
Jeg fik næsten ikke noget æblemos ud af den dosis der er skrevet, men tilgengæld en MASSE raps ting der var heller ik særlig meget flødeskum. Ret skuffende :s

pia  -  2009-05-21 10:47:11
er en lækker nem opskrift selv prøvet lave den for første gang og den blev rigtig lækker

Anja  -  0000-00-00 00:00:00
kom 1½ tsk vaniljesukker i fløden, så bliver det ikke så smager den ikke så bittert