Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Svampesuppe

Svampesuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Svampe - Blande svampe

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Markusen

Indsendt :


Svampesuppe, billede 4 Svampesuppe, billede 1 Svampesuppe, billede 2 Svampesuppe, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 g.blandede svampe i tern/skiver
100 g.kalkunbacon eller alm. bacon i tern
1 stort løg i tern
1 fedhvidløg presset
5 dl.grøntsagsbouillon
2.5 dl.mælk
2 spsk.hvedemel
 salt
 peber
 citronsaft
 hakket persille
 


Opskrift:

Bacontern ristes i en gryde, løg og hvidløg tilsættes, steger, til de er klare.

Herefter tilsættes svampene. Når væden er næsten fordampet, tilsættes melet, der røres godt i denne opbagning til melet er opsuget af svampeblandingen.

Bouillon tilsættes. Suppen koges godt igennem under jævnlig omrøring i ca. 15 min.

Herefter tilsættes mælken, og suppen bringes på kogepunktet. Smages til med salt, peber, citronsaft (kun lige en anelse, må ikke være gennemtrængende, prøv f.eks. med 1 tsk. i første omgang). Til sidst tilsættes hakket persille.

Tips:

Alle svampearter kan bruges - både svampe indsamlet i naturen (kantareller, pigsvampe, rørhatte, støvbolde m.v.)og dyrkede svampe som champinon, østershatte m.v. Suppen bliver bedre, jo flere slags svampearter, den indeholder.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (97 stemmer)

Opskriften er vist 59505 gange,
og udskrevet 2189 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Lone  -  2018-06-19 11:43:18
Helt klart vores favorit, hurtig at lave og kræver ikke det store køkken kendskab


Line Soelberg  -  2016-01-02 13:48:40
Jeg lavede denne suppe til nytårsaften. Vi var 12 mennesker og jeg gangede den derfor med 3. Folk var VILDE med den! Jeg benyttede 1/2 liter piskefløde og en slat mælk og så brugte jeg lys peber og dryssede med ristet bacon og persille da det blev serveret. Virkelig en super lækkert lille måltid/forret, som er kommet i min kogebog med lækre retter. Dertil skal det siges at den er yderst nem at lave. Tusind tak!!


  -  2015-10-05 13:19:11
Det er en fantastisk suppe, jeg brugte også fløde og hvidvin


  -  2013-10-22 13:48:02
Den smager fantastisk. Jeg har dog valgt at stege bacontern ved siden af, på en pande for sig selv, og derefter lade det dryppe af og så røres ned i suppen. Det er lækkert og en smule sundere :)


Markusen  -  2012-09-08 13:08:14
Dejligt med de mange positive kommentarer gennem årene - det er min egen komponerede opskrift lagt ind i 2004 :-) Når jeg skal lave den kalorielette udgave anvender jeg minimælk og som det seneste påhit 100 g skiveskåren svinefilét skåret i små stykker i stedet for bacon, det letter på kalorieregnskabet og giver samme gode røgede smag i suppen. Festversionen er stadig med bacon og lidt fløde ;-)


Shanna  -  2012-07-08 19:08:35
Suppen er super god! Jeg tilføjede noget stegt kylling og fløde, og det blev rigtig godt. Den skal helt sikkert laves igen!


Kogekonen  -  2011-09-16 17:31:22
Intet mindre end fantastisk opskrift! Jeg servede en kold hvidvin til - og hjemmebagte flutes - gem evt. lidt af de ristede bacontern til at komme på toppen af suppen med et lille persilleblad, hvis den serveres portionanrettet.


Bittohn  -  2011-06-27 22:32:07
Super svampesuppe, og nem at lave :) det bliver ikke sidste gang denne opskrift blive brugt.


Renate Borgen  -  2010-09-16 16:25:49
En herlig suppe og enkel opskrift!


  -  2009-10-16 00:00:46
Super duper lækker!! Jeg tilføjede lidt trøffelolie og ved siden af kogte jeg magert oksekød (som skal koge mindst 1½ time) i tern i bouillon og tilsatte ½ l af denne fon til suppen i stedet for alm. bouillon. Jeg tilsatte ½ dl rødvin til kødet i lod det koge i yderligere 1 time til det var helt mørt og trevlet. Da jeg øsede suppen op pyntede jeg den med kød, bacon og persille... umme numme siger jeg bare.


Aske  -  2008-09-03 20:16:48
jeg ville drikke en lidt tør rødvin til denne suppe, det passer godt til den lidt fedtede bacon der kom i min.


Anne Marie  -  2008-02-17 14:24:53
Speen er supper god, hvad drikker du til den??


Iben  -  2007-11-19 22:46:33
Rigtig lækker suppe og dejlig nem at lave.


LH  -  0000-00-00 00:00:00
Supergod suppe!


LJ  -  0000-00-00 00:00:00
Er også vildt god oven på pasta hvis man har en lille rest. (Selvfølgelig uden persillen)