Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hjemmelavet Frisk ost

Hjemmelavet Frisk ost, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

PålægRet : Pålæg - Pålæg

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Mælk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
10 dl.sødmælk
1 dl.kærnemælk (frisk tappedato)
2 dråberosteløbe i 2 cl. koldt vand
 


Opskrift:

Mælken opvarmes i en gryde til 75 - 85 grader, og afkøles igen med det samme, til stuetemperatur (20-22 grader) i vandbad.

Kærnemælken tilsættes under omrøring. Så hældes osteløben i, og det er vigtigt, at de 2 dråber er fortyndet i 2 cl. koldt vand, da osteløben bliver virkningsløs ved varmepåvirkning. Osteløben fordeles i mælken under omrøring.

Blandingen hviler i 24 timer ved stuetemperatur, og må ikke komme i bevægelse, da den så vil klumpe og få grynet konsistens.

Efter 1 døgn skæres den koagulerede mælk i tern (2x2 cm) med en skarp kniv.

Opøses i dørslag, som er foret med et osteklæde eller andet fintvævet stof.

Massen afdrænes i 5-7 timer - 6-7 dl. valle fjernes.

Ostemassen kan nu hældes ud af osteklædet, og er klar til videre forarbejdning.

Tips:

Frisk ost kan holde sig uden tilsætninger 3-4 døgn i køleskab.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (14 stemmer)

Opskriften er vist 25690 gange,
og udskrevet 326 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Conny  -  2011-02-08 01:00:55
Dette her er nemmere. 1 bøt creme fraice hældes i en melitatragt med kaffefilter - lad stå i køleskabet i mindst 12 timer, rør derefter massen op med de krydderier du kan li`- meget nemmere.


ZmiS  -  2008-01-16 23:31:02
Osteløbe er et enzym fra kalvemaver!!!!