Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Rysteribs

Rysteribs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Bær - Ribs

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Rysteribs, billede 4 Rysteribs, billede 1 Rysteribs, billede 2 Rysteribs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Ribs, friske 1 dl. ribbede ribs vejer ca. 70 gram.
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Skyl ribsene, lad dem dryppe af og rib bærrene af stilkene med en gaffel.

Læg bærrene lagvis med sukker i en skål, som rystes, så sukkeret fordeles, uden at ribsene knuses. Ryst igen flere gange, mens bærrene trækker med sukkeret i mindst 1 time.

Tips:

Frisk tilbehør til de lidt tunge kødretter, bl.a. til vildt. Desuden kan ribsene bruges som selvstændig dessert med flødeskum eller is til eller indgå som fyld i kager og tærter. En større portion kan tilsættes lidt konserveringsmiddel og opbevares i køleskabet.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (32 stemmer)

Opskriften er vist 158556 gange,
og udskrevet 2005 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 4766 (1134 kcal)
KJ pr. Pers. 1191 (283 kcal)
Vægt ialt 700 gram
Vægt pr. Pers. 175 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 680 KJ (162 kcal)
Protein 0.9 gram
Fedt 1.2 gram
Kulhydrat 38.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2013-07-20 12:38:09
Rysteribs er da helt klart til pandekagerne! Og de bliver rigtig gode, hvis man maser en del af ribsene med en gaffel:-)

Sanne  -  2012-03-22 00:28:20
Kan huske at min mor lavede det da jeg var barn. Hun serverede det altid med gammeldags oksesteg, vil jeg tro det var, men tror også jeg fik det sammen med and. Det ser utrolig lækkert ud, og hvis man er så heldig at have en ribsbusk i haven, kan man jo prøve sig frem. I kan jo bare lave en frisk portion hver dag ;)

  -  2011-07-21 18:06:02
Hanne Jeg havde tænkt mig at lave rysteribsene færdige, og så fryse dem i små portioner, det har min svigermor altid gjort.

Helle  -  2010-07-27 20:14:00
Fantastsik til boller i karry ;)

Annette  -  2010-07-22 13:12:10
Spis rysteribs til stegte rødspætter og nye kartofler

  -  2008-08-17 16:04:05
Rigtig god til is.

Inger  -  2008-07-28 12:25:16
Kan man fryse ribsene og så lave rystebibs senere

Per  -  2008-07-15 11:41:55
Så længe der ikke er mug på så er det ok, jeg ved ikke lige hvor længe.

Erik  -  2008-07-11 01:42:32
Kunne godt tænke mig at vide hvor længe det kan holde sig i et glas i køleskabet?

mks  -  2007-07-27 23:19:48
Det smager også godt på pandekager og til is.. ;D lækkert..

birthe  -  2007-07-13 22:39:16
rigtig lækkert, vil prøve at fryse nogle bær, så jeg kan lave retten i løbet af vinteren

Karen  -  0000-00-00 00:00:00
Det smager også fantastisk på et stykke franskbrød