Den rensede kål deles i fire dele. Stokken fjernes. Kålen snittes fint på brødmaskinen eller rives på råkostjernet.
Kålen svitses ca. 5 min. under omrøring i smeltet smør eller margarine. Vandet tilsættes og kålen dampes mør under låg ca. 1 time. Piskefløden spædes i med mellemrum efterhånden, som den opsuges.
Kålen skal være blød, lyserød og cremeagtig, når den er færdigkogt. Den smages til, og serveres f.eks. til saltet eller røget medister.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.2
(20 stemmer)
Opskriften er vist 69763 gange, og udskrevet 1370 gange.
Energi:
KJ total 10907 (2597 kcal)
KJ pr. Pers. 2726 (649 kcal)
Vægt ialt 2155 gram
Vægt pr. Pers. 538 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 506 KJ (120 kcal) Protein 1.4 gram Fedt 10.8 gram Kulhydrat 5.6 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
conny - 2011-04-19 22:51:00 stuvet hvidkål, må ALDRIG være revet hvidkål - så bliver det som en slags pure. Snit i stedet strimlerne meget tyndt og kog 8-10 minutter. Lav derefter en opbagt sovs med tilsætning af hvidkålsvandet som hvidkålen er kogt i + 1 tsk. salt (vand må kun lige dække hvidkålen - eller lidt mindre, for at det kan dampe mørt. Så er koncentrationen af Stuvet hvidkål meget bedre. God appetit. Men "pas på" det er også det man kalder prutkål. Ligesom stuvning af andre kål. Men det smager godtnok rigtig cool.
camilla - 0000-00-00 00:00:00 hvad er muskatblomme? Og hvornår har den den rigtige lyserøde farve?
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider