Flødestuvet hvidkål

Flødestuvet hvidkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Kål - Hvidkål

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : gismo

Indsendt :      Red:

Flødestuvet hvidkål, billede 4 Flødestuvet hvidkål, billede 1 Flødestuvet hvidkål, billede 2 Flødestuvet hvidkål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.hvidkål
50 g.smør
1 dl.vand
5 dl.piskefløde
1-2 tsk.salt
0.25 tsk.sukker
0.25 tsk.muskatblomme
 
Opskrift:
Den rensede kål deles i fire dele. Stokken fjernes. Kålen snittes fint på brødmaskinen eller rives på råkostjernet.

Kålen svitses ca. 5 min. under omrøring i smeltet smør eller margarine. Vandet tilsættes og kålen dampes mør under låg ca. 1 time. Piskefløden spædes i med mellemrum efterhånden, som den opsuges.

Kålen skal være blød, lyserød og cremeagtig, når den er færdigkogt. Den smages til, og serveres f.eks. til saltet eller røget medister.


karakterer:
Opskriften er vist 74415 gange,
og udskrevet 1401 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (20 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

conny  -  2011-04-19 22:51:00
stuvet hvidkål, må ALDRIG være revet hvidkål - så bliver det som en slags pure. Snit i stedet strimlerne meget tyndt og kog 8-10 minutter. Lav derefter en opbagt sovs med tilsætning af hvidkålsvandet som hvidkålen er kogt i + 1 tsk. salt (vand må kun lige dække hvidkålen - eller lidt mindre, for at det kan dampe mørt. Så er koncentrationen af Stuvet hvidkål meget bedre. God appetit. Men "pas på" det er også det man kalder prutkål. Ligesom stuvning af andre kål. Men det smager godtnok rigtig cool.

camilla  -  0000-00-00 00:00:00
hvad er muskatblomme? Og hvornår har den den rigtige lyserøde farve?