Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Flødestuvet hvidkål

Flødestuvet hvidkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Kål - Hvidkål

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : gismo

Indsendt :


Flødestuvet hvidkål, billede 4 Flødestuvet hvidkål, billede 1 Flødestuvet hvidkål, billede 2 Flødestuvet hvidkål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.25 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.25 tsk. Muskat
   


Opskrift:

Den rensede kål deles i fire dele. Stokken fjernes. Kålen snittes fint på brødmaskinen eller rives på råkostjernet.

Kålen svitses ca. 5 min. under omrøring i smeltet smør eller margarine. Vandet tilsættes og kålen dampes mør under låg ca. 1 time. Piskefløden spædes i med mellemrum efterhånden, som den opsuges.

Kålen skal være blød, lyserød og cremeagtig, når den er færdigkogt. Den smages til, og serveres f.eks. til saltet eller røget medister.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (20 stemmer)

Opskriften er vist 64413 gange,
og udskrevet 1313 gange.


Energi:
KJ total 10907 (2597 kcal)
KJ pr. Pers. 2726 (649 kcal)
Vægt ialt 2155 gram
Vægt pr. Pers. 538 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 506 KJ (120 kcal)
Protein 1.4 gram
Fedt 10.8 gram
Kulhydrat 5.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

conny  -  2011-04-19 22:51:00
stuvet hvidkål, må ALDRIG være revet hvidkål - så bliver det som en slags pure. Snit i stedet strimlerne meget tyndt og kog 8-10 minutter. Lav derefter en opbagt sovs med tilsætning af hvidkålsvandet som hvidkålen er kogt i + 1 tsk. salt (vand må kun lige dække hvidkålen - eller lidt mindre, for at det kan dampe mørt. Så er koncentrationen af Stuvet hvidkål meget bedre. God appetit. Men "pas på" det er også det man kalder prutkål. Ligesom stuvning af andre kål. Men det smager godtnok rigtig cool.


camilla  -  0000-00-00 00:00:00
hvad er muskatblomme? Og hvornår har den den rigtige lyserøde farve?