Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Aristokrater

Aristokrater, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 150 stk.
SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : gismo

Indsendt :


Aristokrater, billede 4 Aristokrater, billede 1 Aristokrater, billede 2 Aristokrater, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.13 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
185 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
185 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Mel og bagepulver sigter sammen. Hak mandlerne fint og tilsæt dem melet. Koldt smør hakkes i. Æg og sukker røres til æggesnaps, hvormed dejen samles. Dejen trilles i pølser ca. 3½ cm. i diameter, der lægges koldt.

Pølserne snittes i 1½ mm. tykke skiver, der lægges på smørsmurte plader.

Bages i forvarmet ovn ca. 6 min. ved 200 grader C. alm. ovn.


Beskrivelse:
Aristokrater - en gammel dansk opskrift
Aristokrater er fine, runde småkager med finthakkede mandler som smager rigtig skønt. Aristokrater bliver næsten kun bedre af at tilføje et strejf af revet citronskal. Aristokrater er perfekte småkager til den travle familie, da de ikke er tidskrævende og dejen kan laves i forvejen. Det er faktisk en rigtig god idé at lave dejen til aristokrater dagen i forvejen, da den skal være helt kold. Så start med at røre dejen til aristokrater og sæt den i køleskabet natten over.

Aristokrater - en skøn gave
Og når nu du er i gang med den nemme småkageproduktion til aristokrater, hvorfor så ikke lave en dobbeltportion? På den måde har du en fantastisk og betænksom gave med nybagte aristokrater til en ven eller et familiemedlem i den travle juletid. Du kan fylde aristokraterne i flotte glaskrukker ombundet med farvede silkebånd, eller i en kagedåse med julens skønne motiver. Du kan også pakke selve dejen til aristokrater ind i film og bagepapir, binde et bånd om enderne og tilføje et stykke smukt julepynt eller en kvist gran. På den måde kan modtageren selv bage aristokrater og nyde duften af skønt hjemmebag der breder sig i huset.

Madplan mellem bagning af aristokrater
Det kan i dagene op til og efter julen være en svær disciplin at få sammensat en spændende madplan uge efter uge. Aristokrater er en fantastisk småkage, men der kræves som regel et godt måltid i familiens maver også. Derfor har vi gjort det muligt at få tilsendt en spændende og varieret madplan hver torsdag morgen. Derudover har du mulighed for at tilmelde dig en service, hvor du dagligt modtager en lækker opskrift.
Læs mere ved at klikke her

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (29 stemmer)

Opskriften er vist 41599 gange,
og udskrevet 948 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 14520 (3457 kcal)
KJ pr. stk. 96 (23 kcal)
Vægt ialt 765 gram
Vægt pr. stk. 5 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1896 KJ (451 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 24.9 gram
Kulhydrat 52.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

gerda hartung  -  2015-12-12 13:31:30
verdens bedste småkager

Tove  -  2009-03-06 16:12:19
Dejlige kager. De smager ligesom da min farmor bagte dem til os. Hun har været borte siden 1968, så det var en super tur ned ad nostalgi-stien

Julie  -  2008-12-09 16:08:42
Hvor mange småkager blir der ca til ?

malika  -  2007-12-16 18:34:27
jeg syntes de er super super super gode... jeg syntes i andre skulle prøve den. :-)

Malene  -  2007-12-04 11:26:52
Også en klassiker hjemme hos os. Dog bager vi altid "børne" udgaven, hvor der sættes en pariser linse (det skal være dem fra Carletti) på toppen som bages med. Det er altid et hit.

Kamilla  -  2007-11-13 20:29:31
De er helt fantastiske. En gammel klassiker hos mine forældre

henriette  -  2007-10-11 14:42:08
de er gode nok men ikke lige min smag.

Poul Reichhardt Society  -  2007-08-19 17:01:43
De er helt super! Tip top! Mmmmm :)

Poul  -  0000-00-00 00:00:00
De er OK. Ikke helt min favorit, men dog gode.