Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Stenbiderrogn med majspandekager og champagneskum

Stenbiderrogn med majspandekager og champagneskum, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Madpandekager

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Stenbiderrogn - Stenbidderrogn

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
200 g.stenbiderrogn
0.5 citron (saft af)
 salt
 peber
 
 Pandekager:
1 dl.vand
 lidtfintrevet skalotteløg
3 spsk.polenta (majsmel)
2 tsk.fintskåret dild
1 spsk.smør
1 æg
 salt
 peber
 Champagneskum
2 dl.champagne (mousserende vin eller hvidvin)
1 skalotteløg
 dildkviste
2 spsk.smør
1 æggeblomme
0.5 dl.flødeskum
1 tsk.fintrevet citronskal af usprøjtet citron
 
 Pynt:
 dild
 


Opskrift:

Stenbiderrogn ligger i en hinde, der skal ridses med en skarp kniv, og rognen skrabes derefter ud med en ske. Læg rognen op i en skål, tilsæt koldt vand og pisk med et piskeris, så hinderne fra rognen sætter sig i piskeriset, der jævnligt soigneres for hinder. Når der ikke er flere hinder på piskeriset, er rognen soigneret. Kom så rognen i en sigte og afdryp godt. Rognen krydres med salt, peber og citronsaft.

Majskagerne:
Vand koges op med fintrevet skalotteløg, salt og smør. Tilsæt majsmelet under kraftig piskning, og bag massen godt igennem over varmen. Tag gryden af og lad massen afkøle til "lillefinger-varm". Dejen røres med æg og mælk og smages til med salt, peber og hakket dild. Bages på en smurt pande som små, klare kager til pandekagerne bliver lysebrune.

Finthakket skalotteløg og dildkviste sauteres i smør i gryden, til løgene bliver blanke. Tilsæt champagne og lad lagen reducere til det halve. Sigt lagen og kog den op. Pisk nu lagen i en lille gryde med æggeblommen, og pisk saucen over svag varme til den bliver en fast skum.

Inden servering vendes saucen med den piskede fløde og smages til med den piskede fløde og smages til med fintrevet citronskal, salt og peber.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 14465 gange,
og udskrevet 240 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

anonym  -  2012-03-03 15:28:45
I forklaringen under pandekager står der at æg og mælk skal røres i den afkølede masse, men der står ikke noget om mælk i opskriften. Hvor meget mælk skal der bruges!!