Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Gammeldags rullesteg med svesker (Pålæg)

Gammeldags rullesteg med svesker (Pålæg), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

PålægRet : Pålæg - Pålæg

Hovedingrediens : Svinekød - Svinebryst - slag - rullesteg

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Gammeldags rullesteg med svesker (Pålæg), billede 4 Gammeldags rullesteg med svesker (Pålæg), billede 1 Gammeldags rullesteg med svesker (Pålæg), billede 2 Gammeldags rullesteg med svesker (Pålæg), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 g.svinebryst (slaget)
200 g.svesker uden sten
 Salt
 peber
1 spsk.smør
2 laurbærblade
 Lidt timian/ salvie/ rosmarin
2 små løg
 Bomuldssnor til snøring
 Evt.2-3 blade husblas
 


Opskrift:

Svinebrystet eller Slaget som det hedder i fagsprog skal bruges til rullesteg. Det er samme stykke af grisen som også bruges til rullepølse. Det er sikkert nødvendigt at få slagteren til at skære stykket ud. Få også skåret sværen af med det samme, så er du selv fri for at bakse med det.

Bred kødstykket ud og skær evt. lidt af det tykkeste spæk væk, hvis rullestegen skal være mager. På kødsiden krydres godt med salt og peber og sveskerne bredes ud over stykket. Rul stegen stramt sammen og bind en snor omkring i begge ender så den holder sammen mens den snøres fint hele vejen. (Den kan også holdes sammen af kødnåle mens der snøres.)

Brun den i smørret i en stegegryde på alle sider. Hæld ca. 2-3 dl vand ved, krydderurter og et par små pillede løg. Krydr med salt og peber og lad stegen småstege i ca. 1 1/2 time. Vend den et par gange undervejs og pas på den ikke koger tør. Når rullestegen er færdig tages den op og stegeskyen sies og skummes for fedt, hvis den skal blive til ”Sky”.

Beregn 1 blad husblas pr. dl. Blød husblasen op i kold vand og kom den i den varme stegesky så opløses den helt. Hæld skyen i en flad form og lad den stivne i køleskab. Rullesteg og sky afkøles til næste dag. Pil snorene af stegen og skær i tynde skiver.

Server med strimler af sky og syltede grønne agurker.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (20 stemmer)

Opskriften er vist 40007 gange,
og udskrevet 698 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

julie  -  2014-01-08 22:06:07
Kan man bruger noget andet i stedet for svesker?


Mig selv  -  2007-04-28 13:53:21
den er bare rigtig god og bare men følge den får man den bedste rullesteg