Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Æble- blåbærkage

Æble- blåbærkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Æble- blåbærkage, billede 4 Æble- blåbærkage, billede 1 Æble- blåbærkage, billede 2 Æble- blåbærkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
125 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Fyld:
2 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
70 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Blåbær, friske
   


Opskrift:

Pisk æg og sukker til en lys æggesnaps. Tilsæt melet blandet med bagepulveret og det smeltede smør. Rør dejen grundigt.

Skræl æblerne, skær dem i tynde skiver og bland dem med sukkeret.

Smør en springform ca. 24 cm. i diameter og drys dem med et tynd lag rasp. Hæld dejen i formen. Læg æblerne tæt på dejen og drys med blåbærrene.

Bag på midterste rille 35-40 minutter ved 200 grader C alm. ovn.

Køl kagen lidt før den tages ud af formen.


Drys kagen med flormelis og server den med flødeskum.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (8 stemmer)

Opskriften er vist 63243 gange,
og udskrevet 984 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Dorthe F.  -  2017-09-17 14:48:04
Dejlig nem og lækker kage. Glemte sukker ved æblerne men det gør intet da det er sødt nok endda. Lagde frosne blåbær i bunden da jeg ikke havde friske og brugte Ølandshvedemel for lidt mere bid. Ikke nødvendigt med gammel franskbrød i bunden, bare smør formen ;-)


Lea  -  2009-05-31 19:51:19
let at lave, let og "luftig" at spise. og frisk på grund af frugten. man kan sagtens putte flere blåbær i hvis man vil. Og cremefraiche smager også godt til i stedet for flødeskum. den kan også laves i et tærtefad uden at man behøver at putte rasp i bunden.. jeg smurte den bare


Helle  -  0000-00-00 00:00:00
En dejlig kage som er let at bage!