Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Moussaka med lam - Lammemoussaka

Moussaka med lam - Lammemoussaka, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Moussaka

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :


Moussaka med lam - Lammemoussaka, billede 4 Moussaka med lam - Lammemoussaka, billede 1 Moussaka med lam - Lammemoussaka, billede 2 Moussaka med lam - Lammemoussaka, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 auberginer
1.5 tsk.salt
0.5 dl.olivenolie
 
500 g.bagekartofler
0.5 dl.olivenolie
 
 kødsauce:
400 g.hakket lammekød
1 løg
2 fedhvidløg
2 spsk.olivenolie
400 g.tomater
1 tsk.tørret oregano
 salt
 peber
 
 Ostesauce:
30 g.smør
4 spsk.hvedemel
5 dl.mælk
2 æggeblommer, past.
50 g.reven ost (grana)
 reven muskat
 salt
 hvid peber
 
Opskrift:
Skyl og tør auberginerne. Skær dem i 1 cm tykke skiver. Læg dem lagvis på en tallerken og drys salt imellem og over. Lad dem trække i 30 min.

Skyl og tør skiverne. Saltningen trækker lidt vand ud og gør aubergineskiverne fastere, og de suger ikke så meget olie.

Varm halvdelen af olien på en pande og steg aubergineskiverne 3-4 min på hver side ved svag til jævn varme. Supplér med olie efterhånden. Tag aubergineskiverne af panden og læg dem på fedtsugende papir (køkkenrulle).

Skræl kartoflerne. skær dem i skiver og steg dem derefter i olivenolie på en stegepande til de er gyldne når de er færdige lægges de på noget køkkenrulle ( både auberginer og kartoflerne kan laves i forvejen for at spare tid.)

Kødsaucen:
Pil løg og hvidløg og hak dem fint. Svits løg og hvidløg kort i olie. Tilsæt det hakkede kød og lad det svitse med under omrøring, til det gryner og har skiftet farve. Skold og flå tomaterne og skær dem i kvarte. Kom tomaterne i gryden, dåsetomater skal dryppe af først. Krydr med oregano, salt og peber og tag gryden fra varmen.

Ostesaucen:
Smelt smørret i en tykbundet gryde. Rør melet i og rør, til blandingen er ensartet. Tilsæt mælken lidt efter lidt under stadig piskning. Kog saucen nogle min under piskning. Tag gryden fra varmen og rør æggeblommer og osten i. Smag saucen til med muskat, salt og peber. Læg kartoffelskiver i bunden af et ovnfast fad, kødsovs over så aubergineskiver og kødsauce og til slut ostesovsen.

Sæt fadet i ovnen på midterste rillen ca 45 min ved 180 grader C alm. ovn, til overfladen er gylden.

Tips:

Byd grøn salat og godt brød til. Retten kan tilsættes et par spsk tomatpuré og lidt hakket persille. Får osten for meget farve, må den dækkes til, fx med pergamentpapir. Retten kan fryses, holdbarhed ca 3 mdr.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (8 stemmer)

Opskriften er vist 21739 gange,
og udskrevet 676 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu