Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice











Moussaka med lam

Moussaka med lam, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Moussaka

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :



Ingredienser:
2 auberginer
1.5 tsk.salt
0.5 dl.(oliven)olie
 
 kødsauce:
400 g.hakket lammekød
1 løg
2 fedhvidløg
2 spsk.(oliven)olie
400 g.tomater eller 1 ds flåede
1 tsk.tørret oregano
 salt
 peber
 
 ostesauce:
30 g.smør
4 spsk.hvedemel
5 dl.mælk
50 g.reven ost (grana)
 reven muskat
 salt
 hvid peber
 


Opskrift:

Skyl og tør auberginerne. Skær dem i 1 cm tykke skiver. Læg dem lagvis på en tallerken og drys salt imellem og over. Lad dem trække i 30 min.

Skyl og tør skiverne. Saltningen trækker lidt vand ud og gør aubergineskiverne fastere, og de suger ikke så meget olie.

Varm halvdelen af olien på en pande og steg aubergineskiverne 3-4 min på hver side ved svag til jævn varme. Supplér med olie efterhånden. Tag aubergineskiverne af panden og læg dem på fedtsugende papir (køkkenrulle).

Kødsaucen:
Pil løg og hvidløg og hak dem fint. Svits løg og hvidløg kort i olie. Tilsæt det hakkede kød og lad det svitse med under omrøring, til det gryner og har skiftet farve. Skold og flå tomaterne og skær dem i kvarte. Kom tomaterne i gryden, dåsetomater skal dryppe af først. Krydr med oregano, salt og peber og tag gryden fra varmen. Sæt ovnen på 165°.

Ostesaucen:
Smelt smørret i en tykbundet gryde. Rør melet i og rør, til blandingen er ensartet. Tilsæt mælken lidt efter lidt under stadig piskning. Kog saucen nogle min under piskning. Tag gryden fra varmen og rør osten i. Smag saucen til med muskat, salt og peber. Læg aubergineskiver og kødsauce lagvis i et ovnfast fad. Hæld ostesaucen over. Sæt fadet i ovnen på midterrillen ca 45 min, til overfladen er gylden.

Tips:

Byd grøn salat og godt brød til. Retten kan tilsættes et par spsk tomatpuré og lidt hakket persille. Får osten for meget farve, må den dækkes til, fx med pergamentpapir. Retten kan fryses, holdbarhed ca 3 mdr.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (5 stemmer)

Opskriften er vist 20986 gange,
og udskrevet 669 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu