Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Rugbrød (genbrugsbrød)

Rugbrød (genbrugsbrød), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Brød

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : gismo

Indsendt :




Ingredienser:
600 g.gammelt rugbrød
 vand
50 g.gær
1 dl.mælk
1 tsk.salt
600 g.hvedemel
 


Opskrift:

Rugbrødet sættes i blød i vand til det er opløst. (hvis brødet er frosset sættes det i blød i varmt vand fra vandhanen). Hæld brødet over i et dørslag, så vandet hældes fra. Mælken lunes og gæren opløses heri. Brødet hakkes og derefter tilsættes mælken med gær. Tilsæt derefter salt og mel. Brødet slås op og formes og hæver ca. 30 minutter.

Bagetid 45 – 60 min. ved 200 grader på nederste rille i ovnen.

Tips:

En anden måde at anvende rugbrødsskorper, tørt rugbrød osv.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (7 stemmer)

Opskriften er vist 18407 gange,
og udskrevet 297 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

ulla  -  2014-05-23 19:25:49
fantastisk brød...men husk at pensle med vand, mælk eller æg


Nicolai Aamann  -  2012-12-04 09:48:37
Det lyder bare lækkert ! Kan ikke vendte til at spise det ! Elsker bare gammelt rugbrød !


  -  2009-08-26 13:16:04
Tænkte det samme om vandet, men ellers en spændende måde at genbruge på - måske det opblødte rugbrød kunne kommes i den dej man ellers bruger?? Det tror jeg der skal eksperimenteres lidt med :-)


Vivi  -  2008-10-09 23:31:53
Ved du ikke, at man aldrig, ALDRIG må bruge varmt vand fra vandhanen i madlavningen? Det er sundhedsmæssigt ukorrekt. Det er fyldt med affald fra forskellige metaller og bakterier. Det er ellers blevet sagt mange gange i TV. Når bare man sørger for at koge vandet i kogekande/gryde før man går igang med at bage, kan man altid få det til at passe med temperaturen. M.v.h. Vivi