Kanelsnegle med chokoladeglasur

Kanelsnegle med chokoladeglasur, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 20 stk.
KagerRet : Kager - Snegle ( Kager )

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Kanelsnegle med chokoladeglasur, billede 4 Kanelsnegle med chokoladeglasur, billede 1 Kanelsnegle med chokoladeglasur, billede 2 Kanelsnegle med chokoladeglasur, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
450 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 tsk. Kardemomme, stødt
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
25 gram Gær, frisk
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 spsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
   
  Pensling:
Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Chokoladeglasur:
1 spsk. Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
3 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
125 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Bland mel, sukker, salt og kardemomme i æltefadet.
Lun sødmælken til lillefingervarm. Smuldr gæren ud i melet sammen med det bløde smør, hæld mælken over og ælt så godt og grundigt, til dejen er glat og smidig, ca. 10 min. ved håndkraft.
Lad den hæve til dobbelt størrelse i skålen i ca. 30 min.

Slå dejen ned og lad den hvile, mens du laver fyldet, hvor det hele blandes sammen til en jævn gang kanelsmør.

Dejen udrulles til et rektangel på 25 x 30 cm og fyldet smøres på.
Dejen rulles som til roulade og den skæres i skiver, der lægges som snegle på bagepapirbeklædt plade. Efterhæver 30 min.

Pensles med æg og bages ved 225 grader C. 10-12 min. og afkøles på rist, før de overtrækkes med chokoladeglasur.

Chokoladeglasur:
Revet chokolade, kakao og vand varmes over svag varme, til alt er jævnt. Flormelis røres i, til glasuren har en passende konsistens.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Kanelsnegle

karakterer:
Opskriften er vist 23490 gange,
og udskrevet 620 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.9    (69 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 18094 (4308 kcal)
KJ pr. stk. 904 (215 kcal)
Vægt ialt 1274 gram
Vægt pr. stk. 63 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1420 KJ (338 kcal)
Protein 4.5 gram
Fedt 12.8 gram
Kulhydrat 52.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

den lækre  -  2007-10-16 08:00:49
nemme lækre tar kun 5 min når man har tjeneste fri

Mor-DK  -  0000-00-00 00:00:00
Den er SÅ mums lækker, og meget nem!

muzz  -  0000-00-00 00:00:00
det er den bedste kage ever

kagemand  -  0000-00-00 00:00:00
den er rigtig god