Glutenfri kanelsnegle

Glutenfri kanelsnegle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 stk.

KagerRet : Kager - Snegle ( Kager )

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
100 g.mælkefri margarine
4 dl.vand
50 g.gær
1 dl.sukker
2 æg
4 knsp.salt
14 dl.semper Fin mix
 
 Fyld:
8 spsk.mælkefri margarine
8 spsk.sukker
2 tsk.kanel
 
 Pensling:
 æg
 hakkede mandler
 perlesukker
 
Opskrift:
Smelt fedtstoffet, hæld vandet i og lad det blive håndvarmt. Rør gæren ud deri. Tilsæt sukker, æg og salt. Bland melet i, (husk at gemme lidt til at drysse på bordet ) Lad dejen hæve i ca. 20 min. og bland fyldet imens.

Efter de 20 min. røres rundt i dejen. Del dejen i to dele og tryk dem flade. Læg fyldet på. Rul det sammen og del de to ruller i 20 stykker. Lad dem hæve 20 min.

Pensl med æg, drys med hakkede mandler og perlesukker, og bag sneglene ved 250 grader ca 8 min.


Beskrivelse:

Glutenfri kanelsnegle

De traditionelle kanelsnegle er bagt med hvedemel. Men hvis du lider af glutenallergi, også kaldet cøliaki, er du nødsaget til at udskifte melet med glutenfri mel. Heldigvis er det nemt at bage glutenfri kanelsnegle.

Hvad er gluten?

Gluten er et protein, som findes i en lang række kornprodukter heriblandt hvede, byg, rug og havre. Gluten er primært det stof, som gør dejen elastisk og bagværket luftigt. Glutenholdigt mel giver desuden bedre bageegenskaber, da det holder bedre på luften under hævning. Nogle personer kan dog ikke tåle glutenholdige produkter, og er nødsaget til at spise glutenfrit. Her må de i stedet se sig om efter alternativer til det tradionelle hvedemel.

Hvad betyder glutenfri?

Det er muligt at fjerne proteinstoffet gluten fra fødevarer. Glutenfri produkter er dyrere end almindelige fødevarer, da hele processen for at fjerne proteinet er mere omfangsrig. Når man bager med glutenfrit mel, er dejen mere omstændig at arbejde med, og man skal typisk ælte dejen i længere tid. Nogle vælger at leve glutenfrit, selvom de ikke lider af glutenallergi. Det er dog bevist, at gluten hverken er usundt eller farligt at indtage, så længe der ikke opstår gener, når man spiser det.

karakterer:
Opskriften er vist 34389 gange,
og udskrevet 797 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Katja   -  2011-09-18 19:19:19
De smager super godt brugte alm margarine, og en anden glutenfri mel. Må dog bruge en del mere mel end der står, ellers var de noget splat.

Katja   -  2011-09-18 18:47:52
De smager super godt brugte alm margarine, og en anden glutenfri mel. Må dog bruge en del mere mel end der står, ellers var de noget splat.

kamilla  -  2011-01-24 17:01:31
Du kan finde mælkefri marigarine i Føtex, Kvickly, Irma og mener også Bilka har det.

Nicolaj  -  2010-09-07 07:48:04
Hvor kan man købe mælkefri margarine og semper fin mix? Kan man det i et hvert supermarked?