Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Fedtfattige Kanelsnegle

Fedtfattige Kanelsnegle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 16 stk.
KagerRet : Kager - Snegle ( Kager )

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Fedtfattige Kanelsnegle, billede 4 Fedtfattige Kanelsnegle, billede 1 Fedtfattige Kanelsnegle, billede 2 Fedtfattige Kanelsnegle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær
2 dl. Skummetmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
2 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Fyld:
1 Æbler, syrlige 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
3 spsk. Rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
1 spsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   


Opskrift:

Gæren udrøres i lunken mælk. Sukker og æg sammenpiskes og tilsættes. Mel og salt blandes og tilsættes gradvist. Dejen ældtes godt og hæver i 20-25 minutter.


Fyld:
Æblet rives groft og blandes med de øvrige ingredienser til fyldet.


Dejen slåes ned og rulles ud på et meldrysset bord. Fyldet smøres på 2/3 del af dejen, rulles sammen til en pølse således at der sluttes med den del af dejen, der er uden fyld.

Skæres i ca. 2 cm tykke skiver, der lægges på en bageplade. Sneglene bages i ca. 20 minutter ved 200 grader C. alm. ovn, nederst i ovnen.

Tips:

Andre frugter kan også bruges til fyldet. Men undgå banan, blommer el. lign.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (208 stemmer)

Opskriften er vist 182257 gange,
og udskrevet 6514 gange.


Energi:
KJ total 9423 (2243 kcal)
KJ pr. stk. 588 (140 kcal)
Vægt ialt 1005 gram
Vægt pr. stk. 62 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 937 KJ (223 kcal)
Protein 7.1 gram
Fedt 1.7 gram
Kulhydrat 45.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Su  -  2014-03-04 15:11:04
Jeg lavede dem med grahamsmel og pærer i remoncen - megagodt!


  -  2013-09-12 15:27:02
Skal man kun bruge æggehviden fra ægget?


Roskilde  -  2012-08-25 16:09:46
Dejligt kanelsnegle! Rigtig gode i forhold til at de er fedtfattige :-)


Linda  -  2012-08-14 22:40:30
Jeg kom mest grahamsmel i plus havregryn og 1½ dl rørsukker, de blev fine alligevel, selvom jeg lavede dem på sådan "på slum". De er selvfølgelig ikke som de "gode gamle" snegle, man lavede som barn sammen i mors køkken, men de kan da ædes!


Mona Buhl Berg-Press  -  2012-04-16 15:46:56
De er super, jeg brugte groft mel og kom rosiner i, det kan anbefales begge dele.


frøken solstråle  -  2012-02-26 12:53:19
glæder mig til at smage dem... skal til at bage dem så håber på det bedtse ;)


  -  2012-01-23 20:30:11
Skal dejen ikke hæve igen, når skiverne er blevet lagt på pladen? Synes at den hæver i ret kort tid?


Annette  -  2012-01-16 15:00:03
Vigtigt. Skal ikke bages ved 200 C i varmluftovn. Det er godt nok en tør omgang :-(


  -  2011-12-02 16:33:47
Hej alle. Man kan også lave dem uden æble (det gjorde jeg ivhertfalt) :)


den tygge  -  2011-10-30 09:24:11
den er sku da ikke fedtfattig


morten  -  2011-09-14 19:10:59
jeg har nu lavet dem for at prøve dem, de er ok, men at kalde dem fedtfattige er måske lige at stramme den, udfra energi mængden fra det jeg brugte og lavede 16 stk, indeholder hver snegl ca 140 kcal, og set udfra at en normal sneg med smør indeholder ca 156 kcal så er forskellen alt for lille til at have en betydning for sidebenene


M  -  2011-09-09 14:33:08
de er vild gode! :)


  -  2011-08-06 16:42:43
De smager rigtig godt


  -  2011-08-05 12:02:15
Rigtig lækker opskrift. Vil dog give ret i at de kun skal have mellem 12-15 min. Ellers bliver de for tørre. Puttede også 75 g kvark i. Super lækkert. Men det er bestemt ikke sidste gang jeg skal lave disse :)


Nanna  -  2011-06-01 14:21:59
Okay, hvordan kan nogle synes at disse snegle ikke er fantastiske?! Jeg lavede en smule mere fyld & puttede meeeeeget lidt fedtstof i. Så erstattede jeg 150g mel med det grove. THUMBS UP!


QuynhA  -  2011-05-15 17:28:48
Smager fantastisk! Jeg kom naturlig sød istedet for almindeligt sukker og tilføjet en lille smule smør til fyldet så det fremhævede æblets naturlige sødme. Dog skal det lige siges, at 1 æble er altså ikke nok. Der skal minimun 2-3 æbler.


Nadia  -  2011-03-11 16:35:22
enormt dårlig opskrift.. jeg er vant til at bage, og har ofte bagt kanelsnegle som er fedtfattige, men de her, er tørre og melet, selvom jeg kun har brugt halvdelen af melet. jeg kan bestemt ikke anbefale denne opskrift, kanelsneglene ligger lige nu i min skraldespand.


sentus  -  2010-12-30 12:25:53
fantastiske. brugte 100g grahams mel, og lavede lidt ekstra fyld da jeg godt kan lide når de er rullet tyndt ud. smager friske og søde på den gode måde


Katrine  -  2010-11-16 20:15:55
Synes ikke der er nok fyld til den dej, så jeg tror jeg vil lave dobbelt fyld næste gang :) - dine ser også ud til at have mere fyld end mine :(


mig  -  2010-07-29 14:53:02
jeg lavede dejen uden sukker, og brugte den til pizzasnegle lækkert! dejen er fantastisk at arbejde med let og smidig. de smager super godt. jeg gav dem kun ca. 16 min.


Ann  -  2010-07-21 20:54:11
Mmm, de smager rigtig godt! Kan varmt anbefales


CDK  -  2010-04-14 19:33:52
Super godt opskrift men der mangler en lille smule smag, men ellers kan det varmt anbefales..


  -  2010-04-01 14:06:07
generelt gør det opskriften mindre spændende med frugt. Men for at gøre sneglerne lidt mere exotiske kan man prøve med duriam, kackfrugt eller rambutan


Karl  -  2010-01-19 21:21:06
Hver snegl indeholder ca 169 kcal


nadia  -  2009-11-09 10:06:32
hvis jeg skal bage den igen så bliver det uden æbler


  -  2009-10-23 15:19:58
Mm hvor er lækre:) Jeg puttede dog stadig en lille smule smør i fyldet, men det er vel en smagssag! tror ikke det skader med lidt fedtstof!


Hanna  -  2009-10-22 14:56:33
Har lige bagt en dobbeltportion. Den ene fik 18 min. den anden 12 min. De skal klart kun ha 12-15 min. Jeg synes de er gode som kage til kaffen, når man ska tænke på vægten. Manglede lidt hvedemel, så der røg 1½ dl. boghvedemel og 1 dl. havregryn i pr. portion. Det smager fint:-D Jeg penslede med den ekstra æggeblomme blandet med lidt mælk og strøg perlesukker over. Det pynter lidt.


Pia  -  2009-08-30 19:54:51
Jeg har lige lavet en ordenlig røvfuld af disse kanelsnegle. I forsøget på at kunne spise kanelsnegle med god samvittighed, ville jeg prøve at lave dem med rugmel som der også er blevet anbefalet herinde... Det vil jeg I DEN GRAD fraråde!!! Jeg har aldrig i mit liv smagt noget så grimt! Nu er jeg så igang igen, men denne gang har jeg fulgt opskriften. Nu smager de som de skal! Så må jeg vel bare spise lidt færre af dem :P


Nina  -  2009-06-06 17:08:24
Hov jeg glemte at tilføje at jeg kun bagte dem i 12min. min ovn varmer måske lidt for meget ;-)


Nina  -  2009-06-06 17:06:31
De er ret gode mums jeg erstattede 100g hvedemel med grahamsmel også puttede jeg også 1dl fromage frais og brugte lige knap 500gr hvedemel det bliver en fedtet dej men men de bliver dejlig bløde også brugte jeg dobbelt så meget alm. spise æble og en eksra spsk sukker i fyldet og det smager også dejligt næste gang prøver jeg at putte en lille smule salt i fyldet for at få lidt mere smag i


karoline på 12 år  -  2009-05-03 19:58:41
det er en super nem opskrift og den kan også laves af børn, de ser snadder indbydene og smager fantastisk god


..  -  2009-04-17 19:01:59
De er rigtig gode og nemme at lave.


Sneglen  -  2009-03-10 11:45:54
glæder mig til at smage dem senere :) kan de fryses?


  -  2009-01-05 20:32:03
Har den samme opskrift, men også med 75 g kvark eller A38. Måske derfor nogen finder den lidt tør. Ellers dejlig.


Pallea<'3  -  2008-11-27 01:07:42
De ser lækre ud, glæder mig til at lave dem i weekenden med min failie;-) ... heh


Klaus  -  2008-10-15 15:13:54
jeg har ikke smagt dem endnu men de dufter i hvert fald godt :)


Marie T  -  2008-09-23 16:58:00
mmm. de er godt nok lækre (: jeg byttede bare halvdelen af mælken ud med vand, og og erstattede 200 g. hvedemel med rugmel - de er så lidt grovere, men superlækre (; derudover brugte jeg også 3 æbler i fyldet. synes det andet er alt for lidt. prøv dem


christina  -  2008-09-13 13:52:17
de smager fantatsisk!!!<'3


Maiken  -  2008-06-09 23:21:20
de er meget hårde udenpå, og tror ikke de holder sig særligt godt. Fyldet vil jeg lave mere af næste gang, måske lige en halv gang mere. men alt i alt var de okay men lidt for tørre/hårde udenpå men gode indeni. Vil dog sige at man ikke skal kaste sig ud i at lave dem til en fest hvis man ikke har lavet dem før, for resultatet kan måske skuffe en lidt..


kage bager :)  -  2008-01-22 14:05:02
Det er de bedste snegle jeg nogensinde har smagt! anbefaldes stærkt:)


anonym  -  2008-01-16 17:05:18
det lyder meget godt...skal prøves


Miam  -  2008-01-09 12:56:13
De smager vidunderligt d;


Maj  -  2007-10-12 07:18:02
Der er stort set ikke noget fedt i hvedemel, men masser af kulhydrater. Brug grahamsmel hvis det skal være sunderejeg ved dog ikke hvordan det smager.


Anja  -  2007-10-06 10:18:53
De ser gode ud jeg tror jeg vil lave dem nu jeg er blevet helt sulten!<3..


line  -  2007-09-02 15:32:41
synes det sjovt som mange snakker om hvedemel men nej det er rigtigt usundt men så brug hvid hvede mel det er sundt.. spelt er ikke meget bedre end hvedemel.. skal lave dme i aften ser rigtigt gode ud


Lucy  -  2007-08-24 16:14:42
Jeg blev MEGET overrasket over, at kanelsnegle uden smør overhovedet kunne smage SÅ godt. Elsker dem. Jeg vil dog anbefale 2 æbler og måske tilføje lidt mere kanel. Dejen er lidt bolleagtigt, men det gør dem ikke dårligere


Mulle  -  2007-08-17 16:33:47
De er bare super dejlige, og smager fantastisk.. Skulle ikke tro at de er fedtfattige..


Clara  -  2007-07-27 17:12:15
jeg elsker dem, de er lige som de skal væreDEJLIGE OG FRISKE, de kan jeg anbefale!


Natalie  -  2007-07-10 21:27:14
skal til at bage dem i morgen så de har bare at være et hit, de af jer der har skrevet kan ikke finde ud af om de er fedt fattige når der er al den hvedemel. 1. det er ikke hverdags spise det til engang hver anden måned til de af jer der ikke vil spise så meget dej :P


Skov  -  2007-06-28 15:21:53
kom 75g kvark eller a 38, så bliver dejen let =)


Cico  -  2007-06-11 16:41:22
de er rigtig gode, bruger dog sigtet speltmel og rørsukker i stedet


nøjsen  -  2007-04-19 09:14:38
nu er jeg på en meget skrap kur så jeg har prøvet mig lidt frem... jeg undlod sukker både i dejen og fyldet i stedet for brugte jeg i fyldet et meget sødt æble. jeg brugte vand i stedet for mælk, og undlod også vaniliesukkeret. så erstattede jeg 400 g af melet men grahamsmel og kun kom lidt hvedemel i. det er ikke de bedste men den er mere feftfattig og hvis man kan gå lidt mindre op i smagen så er de ganske udemærket og de gør at jeg kan nyde kage når andre kan og for mig er det mindst lige så vigtigt. det skal lige siges at mine kun skal have 15 min. i ovnen... kan i ikke lide dem kan i jo altid fodre fyglene med dem


ich  -  2007-02-24 14:17:22
brug lidt chokolade så smager de bedre


Malene  -  2007-02-24 12:51:24
Jeg synes ikke de her snegle blev gode. dejen er alt for hård/gummi agtig. Prøver også at bruge en anden bolledej..


Ublu Urt  -  2007-02-16 14:40:38
Prøv at tilsætte 200 g smør, 3 ekstra skefulde sukker og skift æblet ud med banan, så smager de lige pludselig bare super!


The One  -  2007-02-16 14:37:58
Det smager lidt af fisk


katrine  -  2007-02-10 15:11:51
de smage bare så godt


Laura  -  2007-02-07 13:59:43
Er der nogen der har forsøgt sig med andet frugt som fyld?


Laura  -  2007-02-07 13:58:27
Selvfølgelig er de ikke ligesom rigtige kanelsnegle, men de er virkelig gode taget i betragtning af at der ikke er noget fedtstof i!


Morten F  -  2007-01-31 15:34:42
Prøvede at kyle et par nævefulde rosiner med i fyldet. Det kan klart anbefales!


Heidi  -  2007-01-31 14:41:49
Lidt tørre og må indrømme: de normale fede snegle er bare bedre. har nogen prøvet at komme lidt smør eller margarine i fyldet?


marie  -  2007-01-28 14:30:40
ratigti god


Sild  -  2007-01-20 08:59:09
Elske Kanelsnegle, og de her er rigtige (u)fede


maria  -  2007-01-02 23:51:30
dem vil jeg prøve, lyder vildt godt


mig.  -  0000-00-00 00:00:00
jeg synes at deder ikk bryder sig om den her opskrift er vildt mærkelige.. de er ekstrmt gode.


Jeanette  -  0000-00-00 00:00:00
Simpelthen bar for lækker opskrift :) Men ja, prøv og lav den med grovmel.. Det er noget sundere end alt det hvedemel :)


lul  -  0000-00-00 00:00:00
lav dejen med grovmel og de bliver endnu sundere


Mig...  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg er enig med både Hanne og Sofie.


Sofie M.  -  0000-00-00 00:00:00
De her snegle er bare muns og enda fetfattige, hvis man lavede en blind test kunne man jo ikke smagte at den er fetfattig. (den smager selvføllelig lidt af æbel i stedet for men da ikke værre end de almindelige.


Nekativ  -  0000-00-00 00:00:00
jeg plejer at være nekativ men de her er da bare så gode.


Chrislingen  -  0000-00-00 00:00:00
Super lækre og nemme at lave. mums


Hanne  -  0000-00-00 00:00:00
Superlækre! Put en tsk. stødt kanel og knivspids af kardemomme, så bliver de endnu bedre.


sofie  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg brugte 2 æbler i stedet for ét, og brugte 100 gram grahamsmel. De skal ikke bage særlig længe. Jeg fik 16 lækre snegle. ;P virkelig nemme og super lækre. ;P


melissa  -  0000-00-00 00:00:00
de skal ikke have så meget


Mette  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig gode. HVis man bruger bageforme, skal man bare komme dem i en plastpose når de er afkølede, så hænger formene ikke ved efter en dags tid.


frk forvirret  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg kan sgu ikke finde ud af det! De er da fedtfattige, med hvad med alt det hvedemel?


hurlumheej  -  0000-00-00 00:00:00
de smager ikke særligt godt


June  -  0000-00-00 00:00:00
Mine blev RET tørre, så måske skulle man overveje at bruge en normal bolledej, de er stadig ikke lige så fede da man jo ikke har noget smør i fyldet.


Nette  -  0000-00-00 00:00:00
De er fra Anne Larsens kogebog


  -  0000-00-00 00:00:00
usandsynlig gode.


Julie  -  0000-00-00 00:00:00
Hvor mange snegle bliver der af denne dej??


Emilie  -  0000-00-00 00:00:00
Super lækre


Elisabeth  -  0000-00-00 00:00:00
Sneglene er bare supergode, bedre end dem man kan købe hos bageren. Og så kan man spise dem med god samvittighed uden at man skal undvære den gode smag :-) Et absolut hit!


Pascale  -  0000-00-00 00:00:00
Perfekte til slikmunden der ikke vil blive tyk ;)


  -  0000-00-00 00:00:00
en rigtig god opskrift!


kamilla k  -  0000-00-00 00:00:00
det lyder rigtig godt så nu for jeg også lyst til af lave dem


Mette  -  0000-00-00 00:00:00
Efter at jeg er begyndt at bage disse, kan jeg slet ikke li' de 'almindelige' så godt længere - de virker mere fedtede og knap så friske som disse fedtfattige.


Ann  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig gode, dejligt at fyldet ikke flyder ud under bagning.


lch  -  0000-00-00 00:00:00
de er rigtig gode faktisk ret friske


Anni T.  -  0000-00-00 00:00:00
Gode, men brug ikke bageforme, da de kilstrer fast.


  -  0000-00-00 00:00:00
de er lidt syrlige men gode nok jeg spiser dem som slik hver fredag