store hvide bønner (ca. 3 cm lange) 250 g. store hvide bønner (ca. 3 cm lange)
Sovs: Sovs:
1
mellemstort løg snittes fint og svitses i olie1 mellemstort løg snittes fint og svitses i olie
1
ds.
flåede tomater blendes og tilsættes1 ds. flåede tomater blendes og tilsættes
5-6
hele peberkorn5-6 hele peberkorn
2
stk.
allehånde2 stk. allehånde
1
tsk.
tørret krusemynte1 tsk. tørret krusemynte
salt salt
peber peber
Opskrift:
bønnerne lægges i vand natten over, og koges i usaltet vand i ca. 2 timer. (I en trykkoger tager der kun ca.10 min.)
Det hele småsnurre i 20 min.
De kogte bønner lægges i et ildfast fad og sovsen hældes over.
Der skal måske tilsættes vand eller olivenolie (helst olie) men
det skal IKKE svømme i sovs.
Sættes i en 200 grader varm ovn i ca. ½ time - overfladen må gerne blive lysebrun.
Som frokostret serveres bønnerne lune eller kolde med fetaost, brød og 1 glas retsina !
Tips:
Fassolia Gigantes Plaki
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.6
(6 stemmer)
Opskriften er vist 16993 gange, og udskrevet 252 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider