Amygdalopita (Græsk nøddekage)

Amygdalopita (Græsk nøddekage), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Varm DessertRet : Varm Dessert - Dessertkager

Hovedingrediens : Nødder - Mandler

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandKilde : Randi Buchwald

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
14 æg
1 kopsukker
500 g.pulveriseret mandler
2.5 kopbrød krummer
1 spsk.bagepulver
1 spsk.vanilje
 kanel
 
 Sirup:
3 kopsukker
3 kopvand
3 Nelliker, hele
1 citron saften heraf
 
Opskrift:
Pisk æggene, tilsæt sukker under piskning. Tilsæt bagepulver og vanille. Bland halvdelen af mandlerne med brødkrummerne, gnid det sammen mellem håndfladerne. Tilsæt det lidt af gangen til æggeblandingen. Smør en 35 cm, 5 cm dyb bage form. Hæld blandingen ned i formen, strø resten af nødderne på toppen derefter strø lidt Kanel hen over hele toppen. Bage ved 180 C i 25 minutter.

Sirup:
Kog blandingen til det begynder at blive tyk i konsistensen.

Når kagen er bagt, skær vertikale slidser i kagen ca. 5 cm fra hinanden, Skær så igen diagonale slidser. Hæld siruppen over overfalden og lad det stå og køle ned.





karakterer:
Opskriften er vist 30629 gange,
og udskrevet 732 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (28 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-10-13 15:02:37
bruger pålægs chokolade, af den mørke i stedet for sirup ,,så er den ikke så sød eventuel is til har smagt den på Rhodos ,,,,

  -   2012-09-13 12:36:48
mangler der ikke smør i opskriften ????

  -   2009-10-25 12:50:20
græsk mandeltærte

  -   2005-01-01 01:01:01
Ok

  -   2005-01-01 01:01:01
kan det passe med 14 æg??

  -   2005-01-01 01:01:01
kan laves efter børns eget ønske