Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Amygdalopita (Græsk nøddekage )

Amygdalopita (Græsk nøddekage ), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Varm DessertRet : Varm Dessert - Dessertkager

Hovedingrediens : Nødder - Mandler

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandKilde : Randi Buchwald

Indsendt :





Ingredienser:
14 æg
1 kopsukker
500 g.pulveriseret mandler
2.5 kopbrød krummer
1 spsk.bagepulver
1 spsk.vanille
 kanel
 
 Sirup:
3 kopsukker
3 kopvand
 enkelte hele nelliker
1 citron saften heraf
 


Opskrift:

Pisk æggene, tilsæt sukker under piskning. Tilsæt bagepulver og vanille. Bland halvdelen af mandlerne med brødkrummerne, gnid det sammen mellem håndfladerne. Tilsæt det lidt af gangen til æggeblandingen. Smør en 35 cm, 5 cm dyb bage form. Hæld blandingen ned i formen, strø resten af nødderne på toppen derefter strø lidt Kanel hen over hele toppen. Bage ved 180 C i 25 minutter.

Sirup:
Kog blandingen til det begynder at blive tyk i konsistensen.

Når kagen er bagt, skær vertikale slidser i kagen ca. 5 cm fra hinanden, Skær så igen diagonale slidser. Hæld siruppen over overfalden og lad det stå og køle ned.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (28 stemmer)

Opskriften er vist 28419 gange,
og udskrevet 667 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

[email protected]  -  2012-09-13 12:36:48
mangler der ikke smør i opskriften ????


  -  2009-10-25 12:50:20
græsk mandeltærte


Mig  -  0000-00-00 00:00:00
Ok


hanne  -  0000-00-00 00:00:00
kan det passe med 14 æg??


kate  -  0000-00-00 00:00:00
kan laves efter børns eget ønske