Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Karithopita (Græsk valnøddekage)

Karithopita (Græsk valnøddekage), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Varm DessertRet : Varm Dessert - Dessertkager

Hovedingrediens : Nødder - Valnødder

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :





Ingredienser:
225 g.valnødder - hakkes fint
125 g.smør
140 g.sukker
5-6 æg mellem størrelse
175 g.hvedemel
 
3 tsk.bagepulver
1 tsk.kanel
 
1-0.5 dl.mælk
 
 Sukkerlage:
210 g.sukker (evt. lidt honning)
2.5 dl.vand
1 stk.hel kanel
2 spsk.citronsaft
 (Jeg laver selv dobbelt portion af lagen - og kagen kan sagtens optage det)
 
 


Opskrift:

Rør smør og sukker godt sammen, del æggene og rør æggeblommerne i en af gangen. Tilsæt mælken, mel, bagepulver, kanel og de hakkede valnødder. Pisk æggehviderne stive og rør 1/3 af disse i dejen, så denne blødgøres. Resten af hviderne vendes i dejen med let hånd.

Kom dejen i en velsmurt bradepande max. 20 x 30 cm og bag kagen ved 175¤ i ca. 35 min.

Mens kagen bager koges sukkerlagen ved god varme under jævnlig omrøring. Fjern den hele kanel. Hæld forsigtig den varme sukkerlage over den færdig bagte kage og lad den blive kold.

Kagen skæres i små firkanter og kan evt. serveres med flødeskum eller vanille is.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (7 stemmer)

Opskriften er vist 19755 gange,
og udskrevet 939 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2013-03-28 11:18:37
Det skal godtnok være 4 sultne mennesker, hvis kagen kun er til 4....stor og flot kage der fyldte en stor springform. Nok til 8 personer:-)


Jytte  -  2011-09-09 09:24:12
Jeg serverer kagen med pisket græsk yogurt med lidt sukker og vanilie. Yogurten fra Lidl er bedst, den er mest cremet.


Rasmus S  -  2009-03-24 10:16:48
Super kage som alle gæsterne kunne lide. Kan kun anbefale den. Men tror ikke jeg vil lave dobbelt lage. En enkelt portion er god. Og husk at lade lagen koge ind i alle de ca 35 minutter kagen er i ovnen. Det er ikke kun til sukkeret er opløst.


Mona  -  0000-00-00 00:00:00
Er ikke enig med Møller. Det er en ganske fremragende kage der fik megen ros af mine gæster. Følg opskriften nøje og lad lagen koge ind medens kagen bager. Min kage blev på igen måde splattet.


Møller  -  0000-00-00 00:00:00
Tja, ikke en speciel god kage, lagen er for sød og gør kagen splattet... lav halv opskrift, dobbl. groft hakkede nødder og drop lagen - så er den ok!