Karithopita - Græsk valnøddekage
Hovedingrediens : Nødder - Valnødder Oprindelsesland : Grækenland Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Start med at dele æggene i blommer og hvider.
Rør smør og sukker godt sammen, del æggene og rør æggeblommerne i en af gangen. Tilsæt mælken, mel, bagepulver, kanel og de finthakkede hakkede valnødder. Pisk æggehviderne stive og rør 1/3 af disse i dejen, så denne blødgøres. Resten af hviderne vendes i dejen med let hånd. Kom dejen i en velsmurt bradepande max. 23 x 33 cm og bag kagen ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 35 min. på midterste rille. Mens kagen bager koges sukkerlagen ved god varme under jævnlig omrøring. Fjern den hele kanel (Lagen skal ikke kun koge op, men koge ind ved lav varme mens kagen er i ovnen). Hæld forsigtig den varme sukkerlage over den færdig bagte kage og lad kagen blive kold. Kagen skæres i små firkanter og pynt med hakkede valnødder. Tips: Kan evt. serveres med flødeskum eller vaniljeis. |
|
Opskriften er vist 26139 gange,
og udskrevet 1125 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Jytte - 2011-09-09 09:24:12 Jeg serverer kagen med pisket græsk yogurt med lidt sukker og vanilie. Yogurten fra Lidl er bedst, den er mest cremet. Rasmus S - 2009-03-24 10:16:48 Super kage som alle gæsterne kunne lide. Kan kun anbefale den. Men tror ikke jeg vil lave dobbelt lage. En enkelt portion er god. Mona - 2005-01-01 01:01:01 Det er en ganske fremragende kage der fik megen ros af mine gæster. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne