Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Tebirkes

Tebirkes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 18 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : gismo

Indsendt :




Ingredienser:
50 g.gær
2 dl.lunken vand
2 æg
75 g.smør/margarine
1 tsk.salt
500 g.hvedemel
 
 Til indrulning:
100 g.smør/margarine
 
 Pensling:
 sammenpisket æg
 
 Pynt:
 birkes
 


Opskrift:

Udrør gæren med lunkent vand. Tilsæt æggene. Smørret smuldres nu i halvdelen af melet og rør dette i gærblandingen sammen med saltet. Slå mere mel i dejen og tag den ud på bordet. Ælt den med så meget mel, at den stadig er blank os smidig. Sæt dejen lunt til hævning i 45 min. Slå dejen ned og ælt den igennem, evt. med lidt mere mel. Udrul dejen på et meldrysset bord til en rektangel. Skær iskoldt smør i tynde skiver og læg dem ved siden af hinanden på 2/3 dele af dejen. Fold den smørfrie dej halvt ind over den smørbelagte del, og fold den anden side over. Udrul dejen igen og fold endestykkerne ind over hinanden. Vend dejen ½ omgang og gentag udruldningen og sammenfoldningen 2 gange. Skær dejen igennem på langs. Udrul hver trekant til en stang ca. 60 cm. lang. Skær denne i ca. 5 cm. brede stykker. Læg stykkerne på en plade til eftrehævning på et ikke for varmt sted i ca. 15 min. Tænd ovnen og indstil den på 225 grader. Pensl stykkerne med sammenpisket æg og drys med birkes. Bag brødene i ca. 15 min.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (4 stemmer)

Opskriften er vist 6911 gange,
og udskrevet 172 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

charlotte  -  2007-07-03 14:17:10
tebirkes er det bedste der findes