Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Sprøde rugsigteboller

Sprøde rugsigteboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 14 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1.75 dl.varmt vand
1 dl.ymer eller A38
25 g.gær
1.5 tsk.salt
1 tsk.sukker
1 tsk.koriander
200 g.rugsigtemel
300 g.hvedemel
 
 Pensling:
 varmt vand
 hvedemel
 


Opskrift:

Vand og ymer røres sammen i en skål. Gæren smuldres og røres i. Salt, sukker, koriander, rugsigtemel og hvedemel tilsættes, og dejen æltes, til den er glat og let slipper skålen. Dejen æltes igennem på bordet, til den er blød og smidig. Skålen drysses med lidt mel. Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over. Stilles til hævning et lunt sted ca. 40 minutter, til dejen har dobbelt størrelse.

Dejen slås ned og deles i 14 stykker, der trilles til boller. Pladen dækkes med bagepapir eller smøres med margarine. Bollerne lægges på pladen, og et viskestykke lægges over. Efterhæver ca. 20 minutter et lunt sted.

Pensles med vand, drysses med hvedemel og ridses i midten med en skarp kniv. Efterhæver yderligere 10 minutter uden at være dækket til.

Ovnen opvarmes til 220 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Bollerne bages på midterste ovnribbe ca. 20 minutter.

Bollerne afkøles på en bagerist.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 6286 gange,
og udskrevet 89 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu