Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Rugboller

Rugboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 16 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
250 g.groft rugmel
4 dl.lunkent vand
25 g.gær
2 spsk.vand
2 spsk.olie
2 tsk.salt
1 tsk.sukker
3 spsk.sojamalt
350 g.sigtemel
 
 Pensling:
 Varmt vand
 


Opskrift:

Rugmel og lunkent vand røres sammen og står 2 timer.

Gæren udrøres i 2 spsk. vand og kommes i rugmelet. Olie, salt, sukker, malt og sigtemel tilsættes, og dejen æltes, til den let slipper skålen. Dejen æltes igennem på bordet, til den er smidig. Skålen drysses med lidt mel. Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over. Stilles til hævning et lunt sted ca. 60 minutter, til dejen har dobbelt størrelse.

Dejen slås ned og deles i 16-18 stykker, der trilles til boller. Pladen dækkes med bagepapir eller smøres med margarine. Bollerne lægges på pladen, og et viskestykke lægges over. Efterhæver ca. 45 minutter et lunt sted.

Pensles med varmt vand.

Ovnen opvarmes til 220 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Brødet bages på midterste ovnribbe 20-25 minutter.

De færdige boller afkøles på en bagerist







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (9 stemmer)

Opskriften er vist 25276 gange,
og udskrevet 523 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Connie  -  2011-03-21 12:49:58
Hvad er sojamalt?