Hollandske morgenboller

Hollandske morgenboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 16

Morgenmad/BrunchRet : Morgenmad/Brunch - Morgenmad

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Holland

HollandIndsendt :     

Ingredienser:
2.5 dl.mælk
50 g.margarine
25 g.gær
1 tsk.salt
2 tsk.sukker
100 g.rosiner
100 g.korender
500 g.hvedemel
 
 Pensling:
 sammenpisket æg
 evt.flormelis
 
Opskrift:
Mælk og margarine lunes og hældes i en skål. Gæren smuldres og røres i. Salt, sukker, rosiner, korender og hvedemel tilsættes, og dejen æltes til den er glat og let slipper skålen. Dejen æltes igennem på bordet, til den er blank og smidig. Skålen drysses med lidt mel. Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over. Stilles til hævning et lunt sted ca. 45 minutter.

Dejen slås ned og deles i 16 stykker, der formes til boller. Pladen dækkes med margarine. Bollerne lægges på pladen, og et viskestykke lægges over. Efterhæver ca. 30 minutter et lunt sted.

Bollerne pensles med sammenpisket æg.

Ovnen opvarmes til 220 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Bollerne bages på midterste ovnribbe ca. 20 minutter.

De færdige boller afkøles på en bagerist og drysses evt. med flormelis.





karakterer:
Opskriften er vist 19501 gange,
og udskrevet 246 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu