Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hollandske morgenboller

Hollandske morgenboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 16 

Morgenmad/BrunchRet : Morgenmad/Brunch - Morgenmad

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Holland

HollandIndsendt :





Ingredienser:
2.5 dl.mælk
50 g.margarine
25 g.gær
1 tsk.salt
2 tsk.sukker
100 g.rosiner
100 g.korender
500 g.hvedemel
 
 Pensling:
 sammenpisket æg
 evt.flormelis
 


Opskrift:

Mælk og margarine lunes og hældes i en skål. Gæren smuldres og røres i. Salt, sukker, rosiner, korender og hvedemel tilsættes, og dejen æltes til den er glat og let slipper skålen. Dejen æltes igennem på bordet, til den er blank og smidig. Skålen drysses med lidt mel. Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over. Stilles til hævning et lunt sted ca. 45 minutter.

Dejen slås ned og deles i 16 stykker, der formes til boller. Pladen dækkes med margarine. Bollerne lægges på pladen, og et viskestykke lægges over. Efterhæver ca. 30 minutter et lunt sted.

Bollerne pensles med sammenpisket æg.

Ovnen opvarmes til 220 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Bollerne bages på midterste ovnribbe ca. 20 minutter.

De færdige boller afkøles på en bagerist og drysses evt. med flormelis.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (15 stemmer)

Opskriften er vist 15700 gange,
og udskrevet 174 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu