Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Svenske mandelboller

Svenske mandelboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 18 

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Sverige

SverigeIndsendt :





Ingredienser:
2.5 dl.mælk
75 g.margarine
50 g.gær
2 spsk.sukker
1 tsk.salt
1 tsk.kardemomme
50 g.smuttede hakkede mandler
1 æg
550 g.hvedemel
 
 Pensling:
 sammenpisket æg
 


Opskrift:

Mælk og margarine lunes og hældes i en skål. Gæren smuldres og røres i. Sukker, salt, kardemomme, mandler og mel tilsættes, og dejen æltes til den er glat og let slipper skålen. Dejen æltes igennem på bordet, til den er blank og smidig. Skålen drysses med lidt mel. Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over. Stilles til hævning et lunt sted ca. 1 time.

Dejen slås ned og formes til 18 boller. Pladen dækkes med bagepapir eller smøres med margarine. Bollerne lægges på pladen, og et viskestykke lægges over. Efterhæver ca. 20 minutter.

Pensles med sammenpisket æg.

Ovnen opvarmes til 220 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Bollerne bages på midterste ovnribbe ca. 25 minutter.

De færdige boller afkøles på en bagerist.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 9031 gange,
og udskrevet 150 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu