Maltboller

Maltboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 30

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2.5 dl.mælk
25 g.gær
1 tsk.salt
0.5 tsk.sort peber
50 g.sojamalt
1 æg
500 g.hvedemel
 
 Pensling:
 sammenpisket æg
 kommen
 
Opskrift:
Mælken lunes og hældes i en skål. Gæren smuldres og røres i. Salt, peber, malt, æg og hvedemel tilsættes, og dejen æltes, til den er glat og let slipper skålen. Dejen æltes igennem på bordet, til den er blank og smidig.

Dejen rulles ud i en plade ca. 1 cm. tyk, som lægges sammen til en firkant. Dejen lægges på en meldrysset tallerken, og et viskestykke lægges over. Hæver ca. 30 minutter et lunt sted.

Dejen rulles atter ud ca. 1 cm tyk. Dejen stikkes ud med et glas ca. 8 cm. i diameter. Glasset dyppes i mel, for ikke at hænge fast i dejen. Pladen dækkes med bagepapir eller smøres med margarine. Bollerne lægges på pladen, og et viskestykke lægges over. Efterhæver ca. 15 minutter et lunt sted.

Pensles med æg og drysses med kommen.

Ovnen opvarmes til 220 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Bollerne bages på midterste ovnribbe 10-15 minutter.

De færdige boller afkøles på en bagerist.





karakterer:
Opskriften er vist 8771 gange,
og udskrevet 149 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu