Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Oprindelig dansk øllebrød

Oprindelig dansk øllebrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
pers. 4 pers.
SuppeRet : Suppe - Brødsupper

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Rugbrød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : gismo

Indsendt :


Oprindelig dansk øllebrød, billede 4 Oprindelig dansk øllebrød, billede 1 Oprindelig dansk øllebrød, billede 2 Oprindelig dansk øllebrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
350 gram Rugbrød. mørkt 1 skive rugbrød vejer ca. 50 gram.
4 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
7.5 dl. Mørkt hvidtøl 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

1 flaske er 33 cl. eller 3.3 dl.
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram


Opskrift:

Brødet skæres i terninger, udblødes i vandet og koges 20 min.

Det hele gnides gennem en sigte. Øllet tilsættes og suppen koges ca. 10 min. Det smages til med sukker.

Fløden piskes og serveres til.

Tips:

Øllebrød kan fryses




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (422 stemmer)

Opskriften er vist 533294 gange,
og udskrevet 4572 gange.


Energi:
KJ total 9064 (2158 kcal)
KJ pr. pers. 2266 (539 kcal)
Vægt ialt 1800 gram
Vægt pr. pers. 450 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 503 KJ (119 kcal)
Protein 1.5 gram
Fedt 5.5 gram
Kulhydrat 16.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Smeden   -  2019-01-02 19:54:25
Sikke en masse døje nutidens mennesker har med at lave noget så enkelt som øllebrød.. Hvad tror i fattige forknoklede bønder & arbejdere gjorde uden internet & kogebøger? Bland jeres øllebrød med det i har, alkoholen fordamper iøvrigt, så jeres puslinge ka osse spise med.. Drop sien & spis nærende dele med. Forhåbentlig får i ikke større bekymringer at døje med i det nye år.. Godt nytår & velbekomme


Nicolai   -  2018-07-16 17:13:49
Ikke helt oprindelig når det er uden øl


Peter Ø  -  2018-04-03 07:34:38
Brug en hulske til at presse klumper ud af øllebrød. Det er meget nemmere end at bruge en sigte!


Pia johannsen  -  2018-01-06 09:48:58
I stedet for sukker så prøv at røre sikkert op med to æggeblommer det smager rigtig godt


Pia   -  2017-07-06 18:31:38
Øllet kan til småbørn skiftes ud med blandet rød saft fra Rynkeby. Det smager også godt.


  -  2017-04-16 13:05:02
smager fantastisk, jeg bruger rugbrød med mange kerner så der er lidt at tykke i


Marlene   -  2016-12-18 18:57:23
Brugte et tip herinde m brun farin i stedet for sukker. Det smagte SKØNT 😊 Hvidtøl er temmelig sød i sig selv, så kom ikke så meget sukker i grøden som der står i opskriften


  -  2016-10-31 11:48:21
Til sp. Der står også det skal igennem en sigte hvis du ellers læser opdkriften


SP  -  2016-09-27 21:29:12
Hvis man skal have rigtig øllebrød, skal man sku da ik sigte det gennem en sigte ?? (-: Mvh. Manden


John  -  2016-02-09 17:12:30
Rosiner og/eller svensker er også godt i øllebrød.


Shc  -  2016-01-08 13:56:24
Da jeg barn fik vi pandekager bagefter.


Anonym  -  2015-12-25 13:08:36
Den smager rigtigt godt!


M.C.  -  2015-11-22 13:25:39
Jeg vil lave øllebrød til min gamle mor, men er der nogen her som har frosset det ned, i portioner, ??


eik  -  2015-05-16 15:17:17
Super opskrift. Har sammen med piskefløden altid fået røræg til. Muligvis egnsbestemt til Østjylland. Det giver lige det sidste til en karakter 10


Susanne Sommer  -  2015-03-21 15:31:00
Smager rigtig godt, bruger 300 brød og 3 dl vand, så passer det til 2 hvidtøl, sukker er efter smag. Et gpdt måltid mad, som man er mæt længe på. Velkommen


Jan  -  2014-02-27 22:34:34
Jeg er lidt skuffet over nogle af reaktionerne. Jeg søgte med vilje opsktiften på "oprindelig dansk øllebrød" - og fandt det nærmeste her. Skuffelsen skyldes diverse forslag om at tilsætte diverse ting, og i det hele taget at begynde at eksperimentere. Sådanne opskrifter findes andetsteds på nettet. En gammel opskrift skal IKKE ændres, hvis man vil have det oprindelige.


Else  -  2014-01-13 15:19:17
Jeg bruger kun vand, men kommer en spiseske cacao i, efter en tur med stavblenderen kommes det i en god æggesnaps. der er næsten ikke brug for fløde, men det smager godt. P. S. Skulle nogen ikke vide hvad æggesnaps er, så er det et æg pisket med sukker


Line  -  2013-10-09 08:19:33
Ikke noget med at si det, der skal være lidt at tygge på :) Prøv at toppe med æggesnaps - det er simpelthen så godt :) Og så får man jo lidt ekstra protein....


Susanne 40  -  2013-08-10 15:08:32
Smager MEGET af øl, væske fordelingen kunne med fordel være halv vand/halv øl. Sukker mængden skal også lidt op, men måske den passer hvis der er knapt så meget øl i grøden. Ellers smager den dejligt, og er nem at lave!


anette p  -  2013-03-12 08:27:21
er tallene i opskriften korrekte? synes det er meget øl i forhold til brødet?


Maria  -  2012-06-07 10:23:06
En god ide at tilføje vaniljesukker. Det giver en god smag


  -  2012-03-04 15:28:10
den smule alkohol der er i hvidtøl bliver udkogt i grøden, da den koges op igen. det sagde min læge ihvertfald da jeg spurgte :)


Jane  -  2012-02-29 20:54:29
Hvis ikke man har øl, så bare brug vand i stedet for. Evt. brug farin istedet for hvidt sukker....det giver en dejlig smag.


LISA FL.  -  2012-01-08 23:54:58
JEG SPØRGER OGSÅ OM ØLLET KAN SKIFTES UD, DA VI IKKE KAN FÅ HVIDTØL I AMERIKA. JEG ELSKER ØLLEBRØD, OG VI KAN FAKTISK FÅ RUGBRØD HER I BYEN.


Elisabeth  -  2011-11-08 18:11:01
Synes der er alt for meget væske i, måtte smide min første gang øllebrød ud fordi det var rent suppe. Anden gang blødte jeg rugbrødet op med det angivende vand samt en øl. Da det havde kogt i ca. 20 min var det færdig og jeg smagte til med sukkeret. Nu skal det bare serveres, håber det smager godt :o)


mai jensen  -  2011-09-20 15:58:51
kan man bytte øl ud med noget andet? jeg skal lave det til en 6 mdr gammel baby?


klejnsmeden  -  2010-05-18 22:25:59
erstat vandet med hvitøl og så har du verdens beste øllebrød et lille tip hvis du har travlt med at lave denne ret kom rugbrød og en del af ølet i en blender så er man fri for klumper og det skal kun havde et opkog og retten er færdig


Merete  -  2010-01-12 15:37:52
Det er en god idé at udbløde brødet i øl + vand og lade noget hel kanel ligge i gryden samtidig. Kom til sidst saften fra ½ appelsin i. Det er guf.


Kirsten i Frankrig-  -  2010-01-11 15:53:54
Oprindelseslandet må da næsten være Danmark, da der ikke spises rugbrød ret mange andre steder i verden. Dejligt


s  -  2009-12-01 17:38:04
tilføj vaniliesukker til flødeskummet det giver et ekstra pift.


daniel  -  2008-10-27 18:07:28
hvad med evt at køre stavblenderen igennem istedet for sigten?


Roland  -  2008-10-18 19:11:13
Det er meget nemmere at bruge en blender/stavblender istedet for gennem en si, den bliver også dejlig luftig af det :-)


Søren  -  2008-10-18 13:06:46
Det med sien er ikke så vigtigt. Husk på: "Øllebrød med klumper i, det er noget vi kan li'!"


Kirsten  -  2008-04-13 22:19:43
Smager rigtig godt, men er det altid så svært at få det igennem sien? Sys godt nok jeg havde problemer med det..


Lajla  -  2008-03-01 11:30:54
Jeg bytter sukker ud med brun farin - mums!


Jeanet  -  2008-02-04 13:57:39
Jeg har prøvet forskellige opskrifter herinde, og denne er simpelthen den bedste! Den får et stort 10-tal af mig.