Øllebrød - Oprindelig dansk
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Rugbrød Oprindelsesland : Danmark Tilberedningstid : 20 minutter Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : gismo Indsendt : Red: |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Brødet skæres i terninger som udblødes i vandet, gerne natten over.
Udblødet brød og evt. rest af vand tilsættes hvidtøllen og koger ca 10 min. Det hele blendes med stavblender eller gnides gennem en sigte. Det smages til med sukker og øllebrøden koges op ganske kort. Fløden piskes og serveres til samt evt. æggesnaps. |
|
Opskriften er vist 765161 gange,
og udskrevet 5607 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (459 stemmer) |
|
Kommentarer super - 2021-11-19 17:29:56 tak for den gode opskrift Janni Lykke Hansen - 2021-11-05 07:27:48 Øllebrød med fløde og hvid kogechokolade koge dage før og sæt i køleskabet til næste dag og piske i mens man lave øllebrød velbekomme - 2021-10-20 14:22:36 Jeg bruger farin istedet for alm melis, giver en rigtig god smag Lembcke - 2021-09-09 12:42:23 Med æggesnaps i. Heidi - 2021-01-04 21:16:17 Jeg har flere gange lavet øllebrød ud af det rugbrød jeg tilfældigvis har. Gerne kernerugbrød, solsikke rugbrød etc. Har sjældent almindeligt mørkt rugbrød. Her bliver det serveret med kerner og klumper. Og god morgenmad. Stine - 2020-12-08 19:03:36 Jeg kan godt lide øllebrød og det smager godt med fløde til - 2020-12-01 12:57:19 Den bedste øllebrød....smager af barndom. Steffen Godtfredsen - 2020-10-07 18:27:55 Oprindelig dansk øllebrød har lidt klumper i, er ikke siet eller tilsvarende. :-) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne